Mesir Çiçek-Fidan-Bahçe Mobilyaları ve Ekipmanları Fuarı 22 Martta başlayacak. Manisa'da çeyrek asrı aşkın bir süredir düzenlenen Mesir, Sanayi ve Ticaret Fuarı, bu yıl 29. kez Manisalılarla buluşmaya hazırlanıyor. Mesir Fuarı, 480 yıllık Uluslararası Mesir Macunu Festivali geleneğinin en önemli parçalarından biri haline geldi. Her yıl on binlerce kişiyi ağırlayan fuar, bu yıl daha da zenginleşiyor.
 
Manisahaberleri.com'a açıklamalarda bulunan SNS Fuarcılık Genel Müdürü Didem Simsaroğlu, bu yıl yeni konseptin büyük ilgi göreceğini ifade etti. 

Genel Müdür Simsaroğlu, sorularımızı yanıtlayarak, merak uyandıran yeni konsepti anlattı.

- Mesir Fuarı bu yıl hangi tarihler arasında düzenlenecek? 

- Bir fuarın düzenlenmesi, öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin fuar takviminde yer almasına bağlıdır. SNS Fuarcılık olarak tüm fuarlarınızı aylar önce TOBB'a bildiriyoruz. Mesir Fuarıımızı bu yıl 22-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğiz. 

- Yeni konseptten söz ettiniz. Detaylandırır mısınız? 

- Evet, bu yıl baharı müjdeleyen Mesir Fuarı’mız uzun soluklu bir çok genel fuarda olduğu gibi içerisinden yeni bir proje çıkardı. Proje TOBB fuar takviminde yayınlandı ve Manisa’nın çok seveceği bir fuar daha kazandık; “Çiçek Fidan Bahçe Mobilyaları ve Ekipmanları Fuarı.” Fuarda çiçek, fidan, fide, bahçe ve balkon mobilyaları ve aksesuarlarının yanı sıra bahçe-balkon cam sistemleri kısacası açık yaşam alanlarımıza dair bir çok ürün olacak. Fuar katılımcılarımız tamamen üreticilerden oluşuyor. Bayındır, Ödemiş gibi bitki ve çiçek üretiminde söz sahibi beldelerimizin en önemli yetiştiricileri fuarda yerlerini aldı. Yine bitki ve çiçeğe dair aksesuarlar ve açık alan mobilya üreticilerimiz de fuarda ürünlerini sergileyecekler. 

- Aktiviteler de olacak mı? 

- Etkinlik sponsorlarımızın gerçekleştireceği aktiviteler ile keyifli vakit geçirerek bahara 'Merhaba' diyeceğiz. Pandemi ile birlikte çok daha fazla vakit geçirdiğimiz evlerimizin açık alanlarını keyifli bir yaşam alanına dönüştürmek için fuar iyi bir fırsat olacak. Mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

- Fuar sadece Manisa'ya mı hitap ediyor? 

- Fuarımızın tanıtım çalışmaları sadece Manisa ile sınırlı değil, daha önce Çiçek Festivali olarak düzenlediğimiz ve kendini kanıtlamış olan bu etkinliğimiz, daha geniş konsept ile yine tüm bölgeye hitap edecek. Bu yıl her zamanki gibi iddialıyız. Manisalıları fuarımızda ağırlamaktan büyük mutluluktu duyacağız. Amacımız ise sadece Manisa’nın değil bölgenin ilgi göstereceği bir fuar olması. Tamamı üreticilerden oluşan katılımcılarımız, perakendenin yanısıra kamu, büyük projeler, site alan düzenlemelerininde ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde.

- İndirimler de olacak değil mi? 

- Fuarımızda yer alan firmalar zaten özel indirimli ürünlerle katılım sağlıyor. Fuara özel hazırlık yapıyorlar. Tüketicilerin dikkatini çekecek yeni ürünleri sergiliyorlar. Bu vatandaşlarımız için avantaj demektir, uygun fiyat demektir. Fuara özel ödeme kolaylığı ve çeşitli avantajlarla birlikte hem firmalar hem de müşterilerin karlı çıktığı bir ortam sunuyoruz. 

Manisalılar şemsiyelerinizi hazırlayın! Yağmur geliyor Manisalılar şemsiyelerinizi hazırlayın! Yağmur geliyor

- Fuarın şehrin ekonomisine katkısından bahseder misiniz?   

- Bu soru çok önemli. Şöyle düşünün; bir firma, bundan yaklaşım 30 yıl önce yola çıkıp fuar düzenlemeye başlıyor. Kendi imkanlarıyla bu fuarın başarıya ulaşması için ısrarla her yıl etkinliği devam ettiriyor ve bunu yaparken kendi yağında kavruluyor. Yıllar geçtikçe fuar büyüyor, içerisinden yeni fuarlar doğuruyor ve gelenekselleşiyor. Bugün geldiğimiz nokta gurur verici. 500 yıllık geleneğin en önemli parçalarından biri haline geldik. En önemlisi de şehrin ekonomisine yaptığımız olumlu katkıdır. Fuar nedeniyle 6 gün boyunca oluşan hareketlilik otelinden taksisine, restoranından yeni iş bağlantılarına kadar şüphesiz kentin ekonomisine artı değer katmak demektir.  

- Son olarak düşünceleriniz…
- Fuarın sağladığı hareketlilik şehrin sosyal yönüne de olumlu etki yapıyor. Fuarımız şehrimiz için çok önemli bir şanstır. Hedefimiz bu markayı Mesir Festivaliyle birlikte yaşatmaktır. Mesir Fuarı şehrin markalarından biridir.

Editör: TE Bilişim