Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve MÜSİAD Manisa Şubesi Başkanı Abdurrahman Rüzgar’ın imzaladığı protokol kapsamında, MÜSİAD Manisa Şubesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi; Manisa ili ve ilçelerindeki kırsal kalkınma kapsamında Akıllı Tarım Kentlerinin oluşumu, sanayi yerleşkelerinin modernize edilmesi ve kapsamlı tesislerin kurulması, maden yönetimi yatırımları, kurumsal pazarlamada ticari işbirlikleri, gıda güvenliği ve rekabette yeniliğin yanı sıra dijital çağda dönüşüm, teknolojik alanlar, projelerin geliştirilmesi ve makine üretimi hususlarının projeye dönüştürülmesi amacıyla ortak çalışmalar yürütülecektir.

MCBÜ ÜSİTEM Müdürü Prof. Dr. Osman Çulha ve MÜSİAD Manisa Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç; bölgede sanayi varlığı, üretim ve imalat çeşitliliği düşünüldüğünde Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerinin ve bu faaliyetleri gerçekleştirecek akademisyenlerin finans kaynaklarına erişiminin önemine vurgu yaparak, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi ile Teknokent’in altyapısına değinerek “Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Manisa Şubesi ile imzaladığımız protokolün her iki taraf için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kaydetti.

MÜSİAD Manisa Şubesi Başkanı Abdurrahman Rüzgâr, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin bölgede saha uygulamaları ile fark yarattığını belirterek özellikle araştırma altyapısı, akademisyen ve öğrenci varlığı ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi olanaklarının bölge ekosistemine sunacağı önemli katkıya vurguda bulundu. Başkan Rüzgar, gerçekleşen protokole imza atmaktan dolayı memnun olduklarını söyleyerek Rektör Ataç’a teşekkür etti.

Tören karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim