Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevreci yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veren MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Seyitli mahallesinde 13 dönüm arazi üzerine 6.5 milyon TL yatırımla GES kurdu. 1 Megavat gücünde olan santralden yılda 1.5 milyon TL enerji tasarrufu sağlanması bekleniyor. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, güneşli gün sayısının fazla olduğu Manisa’da hem elektrik giderlerini azalmak hem de doğal çevreyi korumayı amaçladıklarını belirtti.

Sağlanan tasarruf Manisa’ya yatırım olarak aktarılacak

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, GES yatırımı ile elektrik giderlerini azaltıp çevreyi korumayı amaçladıklarını belirterek, “Bu doğrultuda Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisimizin ardından Yunusemre ilçemiz Seyitli mahallesinde de yaklaşık 1 megavat gücünde güneş enerjisi santralinin panel montajlarını tamamladık. 13 dönüm arazi üzerine kurduğumuz bu tesisimize toplam 2 bin 512 panel yerleştirildi. Burada 6.5 milyon liralık bir yatırımla kurduğumuz tesisimizde, yıllık enerji giderlerimizden 1.5 milyon liralık tasarruf sağlayıp, bu bedeli ilimize yatırım olarak aktarmayı amaçlıyoruz. Manisa’mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Milli ve çevreci projeler üretmeye devam ediyoruz”

Manisa genelinde vatandaşlara sağlanan içme suyunun neredeyse tamamının sondajlarla sağlandığını belirterek, “Atıksu ve içme suyu arıtma tesislerimizde yüksek miktarda enerji sarfiyatı bulunmaktadır. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün belirlediği hedefler doğrultusunda enerji giderlerimizi azaltmak adına yerli, milli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kullanmak için yeni projeler üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Cengiz Başkan sayesinde mahallemiz susuzluğu hissetmedi”

Seyitli Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz, “Cengiz Başkanımız sağ olsun taşıma suyu ile değirmeni çevirdi. Yaklaşık yedi ay önce mahallemizde bulunan sondaj kuyumuzda çökme meydana gelmişti. Bir buçuk ay kadar süren çalışmada Cengiz Başkanımız mahallemizi susuz bırakmadı. Gece gündüz demeden mahallemize su taşındı. Mahalle halkı susuzluğu hissetmeden yeni sondaj çalışmaları tamamlanarak hizmete girdi. Cengiz Başkanımızın öncülüğünde mahallemize yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Geçtiğimiz günlerde yeni bir müjde daha alarak, mahallemizin altyapısı ve içme suyu depomuzun yenilenmesi için bir söz aldık. Bu doğrultuda mahallelim ve şahsım adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim