Haber: Ahmet Ünsal

Sosyal Medya hesabından sokaklarda maskesiz dolaşanlara, sosyal mesafe gözetmeksizin kol kola gezenlere seslenen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Osman Altıparmak, “İyi akşamlar ben Osman Altıparmak, Manisa Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanıyım. Bugün Covid nedeniyle akciğerleri tutulması nedeniyle yattım.(pinomonise) Tabi insan bir takım şeyleri değerlendiriyor. İki tane çocuğum var.Onların gelecekleri ayrıca çok sevdiğim dostum Selim ile birlikte Manisalılara göğüs hastalıkları polikliniklerinde birlikte hizmeti verecektik o bugün yalnız kaldı. Onu yalnız bırakmanın üzüntüsü, sizlere hizmet verememenin üzüntüsü birde bir şey olursa çocuklarım tüm babaların düşündüğü gibi. Biz sağlık çalışanları son dönemde kovid nedeniyle çok yoğun nöbet hizmeti vermek zorundayız. Bundan kaçmak gibi hiçbir şeyi düşünmedim biraz önce nöbet grubuna yazmışlar ‘Osman abinin 20 ve 26 nöbeti var. ne olacak?’ ‘Ben dedim ki onlara Osman abiniz turp gibi. İyileşecek ve o nöbetleri tutacak. Size nöbet bırakmaz abiniz.’ Gerçekten iyileşip 26 sındaki nöbeti tutacağım.” 

Doktor Altıparmak, sözlerinin arasında bir ricası olduğunu dile getirerek, “Ama sizlerden bir ricamız var. Biz böyle çalışıyorken, hemşire kardeşlerim sucuk gibi terliyor beyazlarla. Burası Kovid servisi olduğu için çok özenle çalışıyorlar. Bizler nöbetlerde sizlere hizmet verirken bacaklarımız çaprazlıyor. On iki birde ayaklarımız yürümüyor.”

“COVİD İLE MÜCADELEMİZ KURTULUŞ SAVAŞI GİBİ” 

Göğüs Uzmanı Dr. Altıparmak, Covid-19 virüsü ile mücadelenin Kurtuluş savaşından farksız olduğunu sözlerine ekleyerek, “Ve o kadar zor durumdayız ki ama cephede savaşan asker yorulmaz. Bizde memleketimiz gerçekten sağlıkçılarına bu kadar ilk kez bir savaş gibi bir Kurutuluş savaşı gibi edasında çalışmamız gerekiyor ve hizmeti bizden böyle bekliyor. Arkadaşlarımız da böyle çalışıyor” dedi.

 

“GENÇLERDE ÇOK ÖLÜYOR. EVLAT ACISI YAŞAMAYIN”
Doktor Altıparmak, Covid-19 virüsünün bu gün için tüm dünyada sevdiklerini birbirinden ayırdığına işaret ederek sözlerini “Sizden ricam bu cafelere gitmeseniz, yan yana dip dibe çayları içmeseniz, sokakta kol kola gezmeseniz dikkat etseniz bugün yüz küsür insan öldü ve giderek artıyor da artacak ta. Lütfen çocuklarınızı babasız bırakmayın. Çocuklarınıza dikkat edin. Gençlerde çok ölüyor. Evlat acısı yaşamayın. Kaygı duyuyorum çünkü ölmekten korkmuyorum ama, kaygım benimde iki tane çocuğum var. Onları düşünüyorum. Lütfen kendinize dikkat edin iyi akşamlar” şeklinde tamamladı.

Editör: TE Bilişim