1965 yılında Manisa’da doğan Abdulkadir Hurol Özcan, Manisa Lisesi’nde okurken bursluluk ile Kaliforniya’ya giderek lise öğrenimini tamamladı. Daha sonra yurda dönerek İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Bölümünü tamamladı. Öğretim görevlisi olduktan sonra da İngiltere’ye giderek Exeter Üniversitesi’nde, Türkiye’de başbakan yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek ile aynı sınıfta eğitim gördü.

İNGİLTERE PRENSİNDEN ÖDÜL ALMIŞTI

Başarıları çalışmalarıyla ekonomi çevrelerinin takdirini toplayan Özcan, 2016’da İngiltere York Dükü Prens Andrew’den genç girişimcilik kraliyet ödülü aldı.

2016 yılında rahatsızlık geçiren Özcan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Manisalı girişimcinin aort damarı yırtıldığı için hayatını kaybettiği açıklandı.

Özcan’ın ölümünün ardından büyük üzüntü yaşayan öğrencileri, ismini İngiltere’de bir konferans salonuna vererek ölümsüzleştirdi. Özcan’ın ismi Girişim Merkezi anlamına gelen ‘Hurol Ozcan Enterprise Center’ adıyla  bir salonda yaşatılıyor.

Özcan, ölümünün 4. yılında sevenleri tarafından Manisa'da anıldı. Okan Divrik Parkı'nda ailesi ve yakınları Özcan için Yasin okundu. Koronavirüs pandemisi nedeniyle açık alanda yapılan anmada maske ve sosyal mesafe kuralına dikkat edildi.

Editör: TE Bilişim