Yaklaşık 18 bin metrekarelik bir alanda kurulu olan Sümerpark Spor ve Yaşam Kulübü, Manisalıların gözdesi olma yolunda ilerliyor. Sporseverlerin uğrak noktası haline gelen Sümerpark Spor ve Yaşam Kulübü, içinde Fitness ve Spa Salonu’nun yanısıra yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk eğlence kulübü, parkur alanları, halı saha, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları, kafeterya ve yürüyüş alanları bulunuyor.

MANİSA’NIN EN BÜYÜK FİTNESS, SPA VE CROSSFİT ALANI
Sümerpark Spor ve Yaşam Kulübü Müdürü Atilla Doğancı, Manisa’da yakın zamanda faaliyete geçen tesis hakkında bilgi verdi. Uzun yıllardır benzer sektörlerde çalışan Doğancı, “36 yıldır turizm sektöründeyim.  Yaklaşık 14 yıldır üst düzey yöneticilik yapıyorum. Turizm hayatım Manisa’da başladı. Fakat 19 yıl yurt dışına çıktım. İlk olarak iki yıl Miami’de, daha sonra da Fransızlarla El Dorado festival zincirlerinde altı yıl görev yaptım. 14 yıllık üst düzey yöneticilik dönemimde Türkiye’de sayılı 7 otelin kurucu müdürüyüm. Birçok otelin de genel müdürlüğünü üstlendim. Bu tesisi Selvin Günay Sportif Faaliyetler adına BESOT’tan kiraladık. Burayı bir yaşam kulübü havasına getirmeye çalışıyoruz. Şu anda Manisa’da oteller de dahil olmak üzere bu kadar büyük spa, fitness, crossfit alanı yok. Yarı olimpik havuzu ile birlikte, çocuk kulübüyle kafeteryaları, lokantaları ve spor kortlarıyla buradan başka bir alan yok. Manisa’ya döndükten sonra bu alanda bir açıklık olduğunu gördük” diye konuştu.

KADINLARI SPORA TEŞVİK ETMEK İÇİN KAMPANYA
Manisa’da daha fazla insana ulaşmak için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Doğancı “Tesisimizin arasında havuz aktivasyonu, dalış eğitimi, konserler, sosyal etkinlikler, festival, tiyatro gibi potansiyeli var. 18 bin metrekarelik bir alana sahibiz. Manisalı insanlara daha fazla ulaşmak için reklam çalışmalarına önem veriyoruz, bu konuda yatırımlar yapıyoruz. Yeni yeni tanınmaya başladık. Manisa’da kaç kişinin spor yaptığına dair bir araştırma yaptık. Rapora baktığımızda spor yapan kadınların oranı oldukça düşüktü. Bu yüzden kadınları spora teşvik etmek için yüzde 40 indirim gibi büyük bir kampanya düzenledik” dedi.

‘MANİSALILARIN MANİSA’DA VAKİT GEÇİRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
“Sümerpark Spor ve Yaşam Kulübü’nde aileler spor yaparken, çocuklar da çocuk kulübünde gözetmen anne eşliğinde eğlenebiliyor” diyen Doğancı, şunları söyledi:
“Manisa’da ailelerin keyifli vakit geçirebileceği alan çok az. Aile yerleri genelde kahvaltı ve kahve üzerine kurulmuş. Ama Sümerpark bünyesinde aileler spor yaparken, yemeğini yerken, nargilesini içerken, çocuklar da çocuk kulübünde gözetmen anne eşliğinde eğlenebiliyor. Bu aileler için çok büyük bir avantaj. Sümerpark açılana kadar Manisa’da beyaz yakalara hitap eden bir alan yoktu. Sadece kendi insanımız için değil, yurtdışından Manisa’ya çalışmaya gelen mühendislere, üst düzey yöneticilere de hitap eden bir alan gerekiyordu. Biz bunu yapmaya çalıştık. Çünkü Manisa’da çalışan beyaz yakalı personeller İzmir’e giderek Forum Bornova’da, Mavibahçe’de vakit geçiriyor. Biz Manisa’da çalışan ve Manisa’ya misafir olarak gelen insanların Manisa’da keyifle vakit geçirebileceği bir alan, yaşam kulübü yarattık. İnsanlar buraya sadece fitness yapmaya değil, yürüyüş yapmaya, açık havada spor kortlarından faydalanmaya, kafede vakit geçirmeye de geliyorlar.”

Eylül ayı içerisinde bir konser etkinliği düzenlemeyi düşündüklerini aktaran Atilla Doğancı, Haluk Levent ve MFÖ ile görüşme halinde olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim