Haber: Ahmet Ünsal

Öğretmenler, Makedon göçmeni gençlerden oluşan Ege Bandosu eşliğinde seslendirilen müzikler eşliğinde halay çekerken 1,5 yıl aradan sonra okula adaptasyon sağlayamaya çalışan minik öğrencilerde öğretmenlerini alkışlamanın ötesinde bulundukları yerde oynadılar.
Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, pandemi dönemi süresince kesitler halinde yüz yüze eğitime gelen öğrencilerinin moralli şekilde sınıflarında ders yapabilmeleri için müzik ekibi tuttu. Öğrenciler anne ve babaların eşliğinde okul bahçesine girerek öğretmenlerinin nezaretinde İstiklal Marşını okudu.

Okul Müdüresi Evre Seda Satan, ”Sevgili yavrularım ve değerli velilerimiz.Sizlerle pandeminin getirdiği şartlar dolayısıyla kısa süreli birlikteliğimiz oldu. Bu süre içerisinde çocuklarımızın okula adaptasyonları biraz zor olabileceğini düşünerek onlar için eğlenceli olması için bir süprizim var. İşte O an geldi karşınızda Ege bando ekibi” sözlerinin ardından Bando önce erik dalı, çifte telli ve finali de Damat Halaylı ile sonlandırdı. 
 Öğretmenler ise bir araya gelerek Damat Halayı şarkısına halay çekerek eşlik etti. Bazı öğretmenler ise bulundukları yerden müziğe katılarak oynarken öğrencilerde öğretmenlerine oyunları eşlik etti. Tüm öğrenciler yeni eğitim öğretim dönemine müzik ve halaylar eşliğinden girmekten dolayı oldukça mutlu oldular.
  Öğretmenler veliler bu anları sosyal medya hesaplarında paylaştılar.
   Veliler ise Manisa Valiliğinin yayımladığı Covid Tedbirleri genelgesi doğrultusunda ilgili müziklere okul dışından alkışları ile katıldılar. Suphi Egemen İlkokulu Müdüresi Evre Seda Satan;
   “Yüz yüze eğitimin bundan sonraki sürecin sıkıntısı geçmesini ve Haziran ayın da karneleri birlikte almamızı umut ediyorum. Bu aşamada biz eğitimciler başta olmak üzere velilerimize ve öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Hep birlikte hijyen koşullarına ve mesafe ye dikkat etmek durumundayız” ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu.
   Bazı öğrenciler okul bahçesine girmek istememeleri üzerine devreye anne ve babalar girerek çocuklarını ikna edebilmek için dakikalarca dil döktüler.

Editör: TE Bilişim