HABER: SERKAN ÖZCAN 
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 2 yıl önce jandarma ekiplerince Muradiye Mahallesinde yapılan Covid-19 denetimlerinde maske takmadığı için idari işlem uygulanan ancak bu sırada kendini “savcı” olarak tanıttığı iddia edilen ve bu nedenle kamu görevini usulsüz üstlenme suçunu işlediği öne sürülerek hakkında  “Kamu davası” açılan Yavuz Efe, suçlamalardan beraat etti. 

Söz konusu dava, Manisa 8. Asli Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Davanın dün görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Yavuz Efe’nin üzerine atılı kamu görevini usulsüz üstlenme suçunu yasal unsurları gerçekleşmediğinden CMK’nin 232/2-a maddesi uyarınca hakkında açılan kamu davasından beraatine karar verdi. 
Mahkeme heyeti ayıca, tanığın üzerine atılı suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu işlediği sabit olmadığından CMK’nin 223/2-e maddesi uyarınca hakkında açılan kamu davasından beraatini karalaştırdı. 

Sanık, Yavuz Efe’de mahkemenin verdiği karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok şükür adalet yerini buldu, olayın o zamanki bir jandarma personelinin yanlış anlaşılmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak gerçek ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim