Bu kapsamda Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde Manisa'da proje kapsamında bulunan 23 lisede, haftada iki gün "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilecek. Eğitimler sonunda düzenlenecek olan yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek.
"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" sanatsal etkinliği ve yarışma ile ilgili açıklama yapan Manisa İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, şunları söyledi: "Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" isimli sanatsal etkinlik ile İlimiz Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, gözlemci öğretmenler eşliğinde, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan “Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alaşehir Şehit Evren Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Demirci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırkağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kula Germiyanoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salihli Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salihli Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Soma Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Soma Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa Şehzadeler Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehzadeler TBMM 85. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi, Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutlu İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutlu Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunusemre Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunusemre Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Manisa TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesinin sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü olacak öğrencilerine 1 Mart -30 Nisan 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak haftada iki gün, birer saat olmak üzere iki branştan "resim" veya "müzik ses icrası" üzerine eğitim verilerek bu öğrencilerimiz, bireysel anlamda sanatsal üretim yapacak hâle getirilecekler. Bununla birlikte öğrencilerin birer eser ortaya çıkarmaları teşvik edilecek."dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
İl Müdürü Mustafa Dikici, "Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusu serbest olup, müzik ses icrası etkinliklerinin konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebilecektir. Çalışmalarda seslendirmek üzere seçilecek eserlerin listesini, etkinlikte yer alacak Manisa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin danışmanlığında belirleyecek ve çalışmalara katılan öğrencilerin bu listeden eser seçmelerini sağlayacaktır. Çalışmaların bitiminde yarışmaya katılmak üzere öğrencilerin hazırlayacakları müzik ses icrası videosunun süresi 5 (beş) dakikayı geçmeyecektir. Etkinlik sonunda öğrenciler tarafından ortaya çıkarılan resim eserlerinin orijinalleri (kapalı zarf içinde) ve müzik eserlerinin yer aldığı videolar velilerinin onayı ile 28 Nisan 2021 tarihinden itibaren en geç 30 Nisan 2021 tarihi mesai bitimine kadar Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesine elden teslim edilecektir. Eserler, Manisa İl Millî Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak "İl MEM Seçici Kurulu" tarafından 03-07 Mayıs 2021 tarihinde değerlendirilecek, her iki alanda resim ve müzik ses icrası'nda ilk üçe girenler seçilecektir. Her iki alanda birinci olanlara birer diz üstü bilgisayar verilecek. Her iki alanda ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrenciler ile etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir. Birinci olan eserlerin ödülleri ile katılım ve teşekkür belgeleri Bakanlık tarafından gönderilecek ve Mayıs ayında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce ödül töreni düzenlenecek.  Her iki alanda il birincisi olan eserler Mayıs ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacaktır. Ayrıca öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak Manisa İl Millî Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait "Mesleğim Hayatım" Youtube sayfasında yayımlanacaktır." açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim