Bu proje sayesinde çok sayıda okula katkıda bulunduğunu ve bu sayede başka illerden öğretmenlerle tanıştığını söyleyen Üzümcüler İsa Artunç Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, “Bu proje 5 yıldan beri devam eden bir projemiz. 8. kütüphanemizi oluşturuyoruz. Daha çok köy okullarına ulaşmak istiyoruz. İl ve ilçelerde çocuklar okullarında veya evlerinde kitap olmasa bile en azından halk kütüphanelerinden faydalanabiliyorlar. Özellikle uzak köy okullarında çok daha zor şartlar altında eğitim gören çocuklar var. Okuma kültürüne katkıda bulunmak amacıyla başladık. Bunu sağlamak için öncelikle çocuklara kitap ulaştırmamız lazımdı, buradan başlamak gerekiyordu. Çok katkıda bulunan velilerimiz var, kurum kuruluşlar ve dışarıdan da bize çok yardım edenler oldu. Sadece kendi okulumuz bünyesinde değil başka illerden gelen kitaplar da oluyor. Ankara, Konya, Bursa, İstanbul, Erzurum gibi illerden sosyal medya aracılığıyla ulaşıp yardım da buluyorlar. Yaygınlaştırma çalışması olsun diye bunu eTwinning projesine dönüştürdüm. Bu sayede pek çok fedakar gönüllü öğretmenler ile bir araya geldik. Onlarda kendi bulundukları şehir de kitap topluyorlar. Şuan da 9. kütüphanemiz için de kütüphane toplamaya başladık. Hemen hemen tamamlandı sayılır. Onun için de yer belli olduğunda açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen bu proje için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş,“Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz sayesinde toplanan 2 bin adet kitap Demirci’nin Esenyurt Köyüne gönderilecek. Ben burada yapılan bütün hizmetler nedeniyle arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bundan sonraki çalışmalarından sonra da başarılarını diliyorum. Bu tür yaptıkları güzel projeler ile biz her zaman yanlarındayız” diye konuştu.
Bu projeni sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Üzümcüler İsa Artunç Ortaokulu Mustafa Dilbaz “Gönül hocamın Gönül Kumbarasında biriktirmiş olduğu kitapları, kitaba ulaşamayan mağdur durumda olan öğrencilerimizin okullarında yerini alacak. Bizim de çocukluğumuzda çektiğimiz kitap bulamama sıkıntısını pek çok zor durumda olan öğrencilerimiz için çözmüş olacağız. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Ben Gönül hocamızı bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Şuan ki geldiği durumun onu daha da kamçılayarak ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Bu konuda eşinin de desteği çok.  Hep destek olan Alpaslan beyi de tebrik ediyoruz. Her başarılı kadının arkasında mutlaka bir erkek vardır diye düşünüyorum. Okulumuzda da biz okul idaresi olarak öğretmenimizi bu konuda desteklemeye devam edeceğiz, gereken her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim