Manisa Yurttaş İnisiyatifi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Manisa halkı, bilindiği gibi Şehzadeler Belediyesi'nin 2020 yılı katı atık toplama tarifelerinin Konut abonelerine yönelik Manisa 2. İdare Mahkemesine Osman Kurbanoğlu ve Süheyla Ertosun adına açmış olduğumuz iptal davası uygulamanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti. Mahkemenin bu kararına göre Şehzadeler Belediyesi 2020 yılında konut abonelerinden toplamış olduğu Katı Atık Toplama Bedellerini yasal faizi ile birlikte geri ödemek yada ileriki su faturalarından mahsup etmek zorundadır.

2021 yılı katı atık tarifelerinin tümünün yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik Şehzadeler Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Emrah Azboy adına Manisa 1. İdare Mahkemesine açmış olduğumuz davada mahkeme uygulamayı hukuka aykırı bulduğu gerekçesiyle 2021/93 Esas ve 18/03/2021 tarihli kararıyla yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Bunun üzerine mahkeme kararının yerine getirilmesi için yani Maski’nin su faturalarında Şehzadeler Belediyesi adına tahsil edilen Katı Atık Toplama Bedelinin alınmasının durdurulması yönündeki İhtarname Emrah Azboy tarafından 01/04/2021 tarihinde Manisa 3. Noterliğinden hem davalı idare Şehzadeler Belediye Başkanlığına hem de su faturalarını düzenleyen MASKİ Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Bizler bu kentte yaşayan ve hukukun üstünlüğüne inanan yurttaşlar olarak Şehzadeler Belediyesinin aldığı hukuka aykırı Katı Atık Toplama Bedeli kararının en demokratik hak arama yolu olarak İdari Yargıya taşımamız sonucu mahkeme bu uygulamanın yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Şimdi hem Şehzadeler Belediyesi hem de su faturalarını düzenleyen MASKİ Genel Müdürlüğünün hukukun üstünlüğü ilkesi gereği mahkemenin bu kararına uyma zorunlulukları vardır.

Aksi taktirde bu kurumlar Anayasal suç işlemiş olacaklardır. Bu nedenle buradan hem Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik, hem de MASKİ Genel Müdürlüğü yetkililerini uyarıyoruz. Mahkeme kararını uygulayın.

Manisa Kamuoyuna Saygılarımızla…"

Editör: TE Bilişim