Manisa TSO Hizmet Binasında ve koronavirüs önlemleri alınarak gerçekleşen imza törenine Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, Türkiye Halk Bankası İzmir 3. Bölge Koordinatörü Murat Erdoğan, Türkiye Halk Bankası Manisa Şube Müdürü İsmail Karabay ve Projeden Sorumlu Manisa Şubesi Müşteri Temsilcisi Serhat Arslan katılım sağladı.

SEZEN ŞENAY; “BU PROTOKOL ALICIYA VADE İMKANI, SATICIYA TAHSİLAT GARANTİSİ SAĞLIYOR”

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezen Şenay, “Covid-19 salgını sürecinde yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen üyelerimizin ekonomik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri maksadıyla elimizi taşın altına koymaya devam ediyoruz. Bu noktada, TOBB ve Halkbank arasında imzalanan ‘tedarik zinciri finansmanı projesi’ kapsamında bizler de Halk Bankası ile protokolümüzü imzalamış bulunuyoruz.

İmzaladığımız protokol çerçevesinde Manisa TSO üyeleri tedarikçilerden yapacakları alımlarda kullanabilecekleri, 1,5 seneye kadar vade imkânı ve taksitlendirme imkânı sağlayan paraf kart alabilecekler. Ayrıca Manisa TSO üyesi tedarikçiler bu projeye özel seçeneklerle hazırlanmış Halk Bankası POS cihazı alabilecekler. POS cihazındaki satışlarındaki birikimlerini finansman taleplerinde teminat olarak kullanabilecekler” dedi.

“ÜYELERİMİZ İÇİN BÜYÜK AVANTAJ”

Sözlerine devam eden Sezen Şenay; “Protokol kapsamında, işletme sermayesi katkısı alacak üyelerimizin tedarik ihtiyaçları uygun vade imkânları ile karşılanacak, bu sayede üretim ve ticaretin sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan Halkbank güvencesi ile üretime ve pazarlamaya daha çok vakit ayıracaklar. Tahsilatlar Halkbank garantisiyle peşin ya da taksitli şekilde alacaklar ve nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılarımız da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar ve 18 aylık vade imkânına kavuşacaklar, böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Kısaca, mal almak gerekince, bankanın vermiş olduğu ödeme seçenekleri ile satın alma yapılıyor. Satıcı da bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor. Kart limiti tahsisatı bankacılık şartlarına firmanın risk durumuna göre banka tarafından belirlenecek olup herhangi bir üst limit bulunmamaktadır. Projede herhangi bir sektör kısıtlaması yoktur. Odamız üyesi olan firmalarımız bu imkandan faydalanabileceklerdir. Bu protokol pandemi sürecinde ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan üyelerimize büyük avantaj sağlayacaktır.

Zorlu pandemi sürecinde üreticilerimizin ve iş dünyasının beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda büyük emekler sarf ederek çalışmalarını sürdüren ve bu projeyi hayata geçirerek ekonomideki çarklara hız kazandıran TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SATICI VE ALICI FİRMALAR İÇİN SAĞLANAN AVANTAJLAR:

 -Satıcı firmalar, peşin, taksitli veya vadeli mal ve hizmet satışı ve müşterilerin nakit döngülerine göre 4 farklı modelde çoklu vadede POS ile satış yapma imkanı elde edecek.

 -Para transferi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile tahsilatın yapılması sayesinde operasyonel risk ve finansman maliyetleri ortadan kalkacak.

 -Sadece satıcı firma özelinde kullanılabilecek özel Paraf Ticari Kredi Kartı limiti ile satıcı firmaların tahsilatları güvence altına alınacak

 -POS satışlarından oluşan tutarların teminat olarak kabul edilmesiyle daha uygun maliyetli kredi imkanının yanı sıra muhasebe ve kayıt kolaylığı tanınacak.

 -Alıcı firmalar ise finansmana kolay erişim imkanı sağlarken, maliyetsiz, vadeli mal alma fırsatı elde edecek.

 -Mal ve hizmet alımlarında 540 güne varan taksit, vade veya esnek vade imkanının yanı sıra kredi, çek, senet, teminat mektubu yerine Paraf Ticari Kredi Kartları ile kolay ve uygun maliyetli ticaret imkanı sağlanacak ve nakit taşıma riski gibi operasyonel riskler ortadan kalkacak.

Editör: TE Bilişim