Dünyanın önde gelen müteahhitlik şirketleri arasına ismini yazdıran Türk firmaları, sektördeki Çin hakimiyetine karşı Avrupalı meslektaşlarıyla iş birliği yapacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili Hüseyin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) Sonbahar Konferansı'ndan iş birliği mesajının çıktığını belirtti.
Manisa Şehir Hastanesi 20 Ekim'de hizmete açılıyor
Aynı Zamanda YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı da olan Arslan, Türkiye'nin ilk şehir hastanesini Kayseri'de 5 Mayıs'ta açtıklarını anımsattı.
Şehir hastanesi yatırımlarının devam ettiğine değinen Arslan, "Manisa Şehir Hastanesi'ni 20 Ekim’de açacağız. 600 yataklı bir hastane. Konya'daki bin 250 yataklı şehir hastanesini 2019'da, Şanlıurfa'daki hastaneyi ise 2021'de açacağız." dedi.
Arslan, firma olarak şehir hastanelerine 2,5 milyar avro yatırım yaptıklarını vurgulayarak, 13 bin kişiyi istihdam ettiklerini, hastanelerin açılmasıyla bunun 20 bine çıkacağını kaydetti.
Orta Asya'da da yatırımlarının olduğuna işaret eden Arslan, şunları kaydetti:
"Orta Asya'da biz 2001'den bu yana varız. Kazakistan'ın ilk yap-işlet-devret sistemli havalimanını biz yaptık. Halen de devam ediyoruz. 2040’a kadar buranın işletmesi bizde. Dünyanın 5. büyük müzesi Astana Milli Tarih Müzesi'ni yaptık. En son EXPO 2017’nin tüm altyapı işleri bizim tarafımızdan yapıldı. Şu anda Kazakistan'da 3 hastane projesi var, onları takip ediyoruz. Otoyol projesi olacak. Onları da takip ediyoruz. Ümit ediyorum ki onlardan da bir tanesini alırız."

Editör: TE Bilişim