Haber: Ahmet Ünsal

Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürüdüren Kent Konseyi, babalarının işinin başına geçerek yeni çığır açan ve bu yolda da büyük kararlılıkla emin adımlarla yollarına devam eden genç iş kadınları ile babalarını aynı etkinlikte buluşturdu. Katılımcılar başarı öyküsü plaketlerini aldılar.

Manisa Barosunca geçtiğimiz Ekim ayından önce hizmete açılan yeni Baro binasındaki ‘Güçlü Kadınlar, Mutlu Yarınlar’ konsepti ile kutlama programına Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı,Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Yunusemre Belediyesi Başkan yardımcısı Şaver Yüksel, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samanlı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, kurum müdürleri, kadın muhtarlar, Manisalı kadınlar, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İnci Holding'de yönetim kurulu üyeliğine kadar yükselen Neşe Gök etkinliğe davet edilirken eşinin babasının rahatsızlığı dolayısıyla katılamadı.
   

BABALAR KIZLARIYLA GURUR DUYUYOR

Babalarının mesleklerini yaparak büyük başarılara imza atanlar arasında Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan’ın kızı Özge Arslan, Üç-el ayakkabı sanayi sahibi Rifat Sarı’nın kızları Deniz-Pınar Sarı, Kebap,market ve fırınlar zinciri sahibi olan Yıldıray Yıldırım’ın Ekonomi Üniversitesi mezunu kızı Ceren Yıldırım, Beyaz eşya mağazalar zinciri sahibi Reyhan Dulman’ın kızı İnci Dulman Turcan,Emniyet teşkilatında polis memuru olan Mehmet Emin Genişol’un komiser yardımcısı kızı Ayşenur Genişol, uzun yıllar Türk ordusuna astsubay olarak hizmet veren Ali Arıcı’nın kızı Jandarma Komutanlığında Psikolog olarak görev alan Tuğçe Arıcı,Mali Müşavirler Odası eski Başkanı İsmet Taner’in Mali müşavir kızı Ceren Taner Demirel, Sanayici Muhammet Kerey’in Ebru Nisa Kerey,Pazarcılar oda başkanlığının yanı sıra pastacılık işi ile uğraşan Halim Şener’in kızı Ayça Şener Özbakır, Zirai ilaçlama aletleri üretimi yapan Hüseyin Mehmet-Akın Znıgıl kardeşlerin kızları Sezen Zıngıl, Halide Zıngıl Doyuran,Tercüman Bekir Akdağ’ın kızı Seza Sezer,Medikal sektör sahibi Hayrettin Gültekin’in kızı İlcan Gültekin, 35 yıl Kuyualan mahallesi muhtarlığı görevini Güngör Şevik’ten alan Şadan Şevik, Şoför Ahmet Güngör’ün izinden giden Man-Ulaş’ın otobüs sürücüsü Fatma Güngör,Şehrin önde gelen eğitimcilerinden Galip Karagözler’in öğretim görevlisi kızı Gül Karagözler, Çiftçi babası Mustafa Dursun’un hem çiftçilik yapan aynı zamanda Asmaaltı mahalle muhtarı Hülya Gezer, Pazarcı Sadettin Bulut’un kızı Sevcan Çilesiz, Manisa’nın köklü çay ocağı işletmecisi Osman Aktaş’ın kızı Selin Çetin ve Matbaacı-Reklam ajansı sahibi Ahmet Üzümcü’nün kızı Üzümcü’ye başarı öyküsü plaketleri protokol yetkililerince verildi.

BAŞARILI İŞ KADININ ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samanlı, günün anlam ve öneminin altını çizdiler.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Müge Türkeli yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileten ve her daim tüm kadınların yanında ve destekçisi olduğu mesajını aktaran Kuğu, “8 Mart kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak adına verdiği mücadelenin meşalesinin yakıldığı tarihtir. Dünya emekçi kadınlar günü adıyla ifade edilen, çalışan kadınlar başta olmak üzere, tüm kadınların ekonomik ve politik haklarıyla ilgili bir gündür. Aynı zamanda kadınlar arasında bir dayanışma günüdür” ifadelerinde bulundu.

Kuğu, Türk kadınının neredeyse tüm dünyadan önce seçme ve seçilme hakkına kavuştuğunu, ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’i, ilk kadın arkeoloğu Jale İnan’ı, ilk kadın emniyet müdürü Şerife Feriha Sanerk’i ve büyük edebiyatçı Fatma Aliye’yi örnek göstererek, Türk toplumunda kadınların önemine değindi.

Editör: TE Bilişim