Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar İzci, “Gündemimiz İzmir depremi. Canımız yanıyor. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm İzmir’in başı sağ olsun.  Manisa’mızda İzmir’in kenarında yer alıyor. Oralarda yaşayan insanlarımız var. Depremin yaralarını sarmak için hemşeri dernekleri olarak gereken katkıyı vereceğiz” dedi. 
Manisa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak İzmir’in yanında yer aldıklarını açıklayan Manisa Hemşehri Kültürleri Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ragıp Güneş,  “İzmir depremi ve hasarları, kaybettiğimiz insanlarımız hepimizi derinden üzdü. Kurtarma ve arama çalışmalarının mükemmel yapılmasıyla onlarca insan kurtuldu. Kurtarma çalışmalarında küçük bebeklerimizin, kız kardeşlerimizin, annelerimizin, babaların, gençlerin kurtarılması, topyekün bir davranış gösterilmesi ve büyük bir özveri gösterilmesi, millet şuurunun ortaya çıkması hepimizi gerçekten sevindirdi. Biz Türk milleti olarak ayrılmaz bir bütünüz. Bu tür afetlerde bu bütünlüğümüz daha net ortaya çıkıyor. Manisa Hemşehri Kültürleri Derneği’ni oluşturan 14 dernek olarak deprem sonrası kenetlenme vaktinin geldiğini, acı ve yaraları sarmanın vaktinin geldiğini ifade etmek istiyorum. Üzerimize düşen ne varsa dernek olarak yapacağız” dedi. 
Güneş, İzmir depremi sonrası gıda, battaniye ve kişisel hijyen bakımı konusunda yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirterek, yardım yapacak insanların özellikle bu konulurda yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim