Manisa’nın Yunusemre ilçesinde  faaliyet gösteren  yapmış olduğu projelerle isminden sıkça söz ettiren Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi  medya okuryazarlığı projesi başlattı. Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü  Ömer Bozoğlu yaptığı açıklamada medyanın önemine vurgu yaptı ve eTwinning projesi kapsamında  medya okuryazarlığı projesi başlattıklarını   aktardı. Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bozoğlu sözlerine şöyle devam etti;
“Medya okuryazarlığı okuduğumuz,  duyduğumuz, gördüğümüz  her   şeye farklı bir bakış açısı geliştirir. Bizimde medya okuryazarlığındaki    amacımız öğrencilerimizin bilinçli tüketiciler olmalarını, eleştirel bir bakış açısına sahip olmalarını ve görünenin ardındaki gerçeği yorumlamalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Projeden sorumlu  Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Vural ise  Proje boyunca çeşitli etkinliklerle öğrencilerin teknolojiyi doğru ve güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlayacaklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;
“Bu proje ile dijital okuryazar olmalarına katkı sağlayacağız. Projemize  ortak öğretmenler destek vermektedir. Haya Khattabeh ve Ibtesam Alsamaki(Ürdün), Christelle Hamard(Fransa), Gülnaz Dağıstan( Mersin)Meral Arısoy (Ankara). Begüm İlhan( Mersin), Ferah Çelik(Isparta), Fadimeana Çelebi (Düzce). Öğrencilerimiz  hem medya okuryazarlığı konusunda bilgi sahibi olacaklar hem de yabacı dillerini geliştirebilecekler. Ayrıca proje etkinlikleri ile birçok Web 2.0 aracını uygulama fırsatı bulacaklar “ ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ise proje içerisinde yer aldıkları için  mutlu olduklarını ifade ettiler ve  Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü  Ömer Bozoğlu başta olmak üzere projeye destek verenlere teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim