Özel günlerin çiçekçi esnafı için özel olduğunu vurgulayan MESO Başkanı Bahattin Akyüz, “14 Şubat Sevgililer Günü, Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Öğretmenler Günü önemli günler. Oda olarak bu özel günler için özel çalışmalarımız var. Bu çalışmamız korsan ve seyyar hareket eden çiçekçilerle ilgili. Dışarıdan Manisa’ya giriş yapan çiçekçilerle ilgili üyelerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz “dedi. 

Akyüz, genel olarak tüm esnafların çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, “Bu zorlu süreci Manisa halkımız ile birlikte yerel esnaflarımızdan alışveriş yaparak sahip çıkacağız. Piyasada kayıt dışı çalışarak haksız kazanç sağlayan seyyar çiçekçiler var. Özel günlere kadar piyasada olmayan sadece özel günlerde ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda kayıt dışı çalışarak haksız kazanç sağlayan fırsatçıların çiçekçi esnaflarımızın işlerine ket vurması çileden çıkartıyor. Çiçekçi esnaflarımızın özel günleri umutla beklediğini, yapılan alış verişlerle bir nebze olsun rahatladığı günler olduğunu belirtti. Piyasada haksız kazanç sağlamaya çalışanlara ‘seyyar çiçekçilere’ fırsat vermeyeceğiz. Çiçekçi esnaflarımızın emeklerini ve haklarını kayıt dışı çalışanlara asla yedirmeyiz” dedi.

ÇİÇEĞİ ÇİÇEKÇİ ESNAFLARIMIZDAN ALIN
“Özel günlerin en güzel hediyesi çiçektir” diyen  Başkan Akyüz, Çiçekçi esnafımız, herkesin çiçek alabilmesi için hem fiyatları uygun tutuyor, hem de her zevke göre çiçek bulunduruyor. Esnafımız, vatandaşlarımızın talebine göre dükkanlarında çiçek çeşitlerini bulunduruyor. Hediye alternatifi her ne kadar çok kısıtlı olsa da çiçekçi esnafımız en güzel hediye çiçek görüşü ile hizmet vermeye çalışıyor” dedi. 
Çiçekçi esnafının yılda birkaç özel günde para kazandığını belirten Akyüz, “Evlerine sıcak para götürsünler, bir lokma ekmek götürsünler mücadelesini yapıyoruz. Bu özel günlerde halkımızın da çiçekçilerimizin yanında olmasını istiyoruz. Gün birlik günü, yerel çiçekçi esnaflarımıza sahip çıkalım.   Bu konuda gerçek çiçekçiden, mekan sahibi çiçekçiden çiçeklerini almasını rica ediyoruz. Çünkü dışarıdan gelen çiçekler, satılan çiçekler ucuz olduğu kadar kalitesiz olduğu kadar sağlık açısından da tehlike arz ettiğini söyleyebiliriz. Ama çiçekçi esnafımız kesinlikle adi bir mal işyerine sokmamaktadır, satmamaktadır. Buna halkımızda dikkat etsin. Yani bu güzel gününde güzel çiçekler alarak güzel gününü kutlasınlar temennisiyle bu çalışmamızı yapıyoruz” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Piyasada iş yapan korsan çiçekçi olarak tabir edilen çiçekçilerin işyeri bulunan çiçekçi esnafına en büyük darbeyi vurduğunu dile getirdi.                                       
Manisa’ya genellikle dışarıdan çiçeklerin geldiğini kaydeden Akyüz, “Değişik yerlerden büyük kamyonlarla çiçek gelip buralarda minibüslerle, taksilerle şehir içlerine kadar giriş yaptıklarını tespit ediyoruz. Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre’ye bağlı zabıta ekiplerimizle birlikte gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Satılan çiçekleri toplatıyoruz. Burada esnafımızı düşünmemiz lazım. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmelidir. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla esnaflarımıza yardımcı olan tüm zabıta teşkilatımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim