Dikici, 253 bin 149 öğrencinin kayıtlarda mevcut olduğunu, 18 bin 430 öğretmenin bulunduğunu, yeni açılan okullarla birlikte derslik sayısının 11 bin 907’e yükseldiğini söyledi.  Normal şartlarda bu yıl 1.sınıfa 18 bin 350, okul öncesi eğitime ise 10 bin 669 öğrenci olmak üzere toplam 29 bin 19 öğrencinin okula başlayacağını kaydeden Dikici, pandemi salgını nedeniyle bunların hepsinin okula gelmeyeceğini vurguladı. Dikici, “Gelecek olan öğrenciler sınıfın durumuna göre gerek 2’ye, gerek 3’ye bölünerek seyreltilmiş bir vaziyette bu Covid-19 önlemleri çerçevesinde okula gelecekler inşallah sosyal mesafeye uyarak. Veli rızasıyla öğrenciler okula gelecek. Yani velinin rızası yoksa öğrencinin okula gelmesi noktasında güvenmiyorsa bizim böyle bir talebimiz yok. Biz velisinin rızası varsa okula gelmesiyle ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. Biz velinin rızasıyla çocukların okula gelmesini planlıyoruz. İlk haftada 1 gün, ondan sonraki 2 haftada ise çocuğumuz 2 gün okula gelecek. 3 hafta sonra bakacağız” dedi. 


Yeni dönemde yapımı tamamlanan 7 okulun açıldığını belirten Dikici, “Bu sene özellikle yapımı tamamlanan 7 tane okulumuz eğitim öğretimde açılıyor. 14 okulun tadilatı devam ediyor. Diğerleri de ihale sürecinde, proje aşamasında. 5 tane temel eğitim, 2 tane de devlet yatırımı yani lise dediğimiz 7 tane okulumuzu eğitim öğretime açtık. Bizim resmi 923 tane kurumumuz var. 162 tane de özel okulumuz var. Toplamda bin 135 tane okul ve kurumumuz var. Pazartesi günü 480 resmi ilkokul ve okul öncesi kurumda, 89 özel okulda eğitim öğretim başlayacak.  Geçtiğimiz aylarda bakanlıktan bazı okullarla ilgili yıkım kararı geldi.  O yüzden kurumlarımızın bir kısmının yıkımını gerçekleştirdik. Bunlarla birlikte yapıldıktan sonra tamamı olmasa da Manisa genelinin çoğunluğunda normal eğitime geçmiş olacak. Bugün 68 tane kurumumuzda ikili öğretim devam ediyor. Yeni okullarımız TOKİ tarafından yapıldığında Manisa eğitimde daha iyi olacak” diye konuştu.  

Gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “8. sınıf ve 12. sınıflarda destekleme ve yetiştirme kurslarımız devam ediyor. Onlar zaten 31 Ağustos’tan itibaren başladı ve devam eden bir süreç var.  Onun haricinde bizim ilkokullarda, okul öncesinde bütün ilçelerimiz okullarını hazır hale getirdi. Bizim güçlendirme kararı verdiğimiz yerler var. Onların da çözümleri bulundu. En yakın okulda, en yakın binada eğitim öğretime sağlıklı bir şekilde başlamaları için bütün tedbirler alındı” dedi. 

Dikici sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Okulum Temiz Projesi’ var.  Okulum Temiz Projesinde bazı kriterler var. dezenfektan malzemesinin kullanılması, dezenfektanla birlikte eldivenlerin kullanılması, aynı şekilde hijyen malzemelerinin kullanılması. Milli Eğitim Bakanlığımız pazartesi günü açılacak olan bütün okullara dezenfektan ve hijyen malzemesi gönderdi. Bunları okullarımıza teslim ettik. Bu pandemi sürecinde meslek liseleri yeniden bir atağa kalktılar. Bizim de Manisa genelinde maske üreten, temizlik malzemesi üreten meslek liselerinden aldığımız malzemeleri okul öncesi ve ilkokullara dağıttık. Yani biz eğitim öğretime hazırız diyoruz. Maskeyi özellikle öğrencilerimize vereceğiz.” 21 Eylül 2020 Pazartesi günü Şehzadeler ilçesi Gazi İlkokulu’nda tören düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim