Demirci'de kar

Manisa'da kentin yüksek rakımlı ilçelerinden Demirci ilçesine düştü. İlçe merkezinde sağanak etkili olurken ilçenin yüksek kesimleri olan Gelinuçtu ve Kocayayla mevkilerine yılın ilk karı yağdı.

Demirci Belediyesi ekiplerinin, ilçe merkezinde de beklenen kar yağışı için hazırlık yaptığı öğrenildi. 

Kula'da kar yağışı

Manisa'nın Kula ilçesinde yılın ilk kar yağışı rakım olarak yüksekte olan mahallelerine gerçekleşti.

Dünden bu yana Manisa'nın Kula ilçesinde etkili olan sağanak yağmur, rakım olarak yüksek olan mahallelerde yerini kar yağışına bıraktı.
Çarıkballı Mahallesi bağlısı Battal Mustafa Mahallesine sabah saatlerinde yılın ilk karı düştü. Hafif yağan kar yerleri beyaza bürüdü, seyredenleri büyüledi. Meteorolojiden yapılan açıklamada, yağışların Kula'da hafta sonuna kadar devam edeceği ve yer yer kar yağışının gerçekleşeceği bilgisi verildi.

Spil'e yılın ilk karı düştü

Manisa’nın eteklerine kurulduğu 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı’na yılın ilk karı yağdı.

Kendine has florası, tarihi, mitolojik hikayeleri ve yaban hayatıyla eşsiz bir güzelliğe sahip olan Spil Dağı Milli Parkı’na yılın ilk karı yağdı. 1517 metre yüksekliğindeki Manisa’nın eteklerine kurulduğu Spil Dağı'nın zirvesinde bulunan bungalov evlerin olduğu bölgede etkili olan kar yağışı Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri tarafından görüntülendi. Çok uzun bir zamandır hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve pazar günü 24 dereceyi gören Manisa’da kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarının da düşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim