Manisa'da koronavirüs sürecinde sağlık hizmetlerinin aksamaması için çalışmalar devam ediyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok kurumda hizmetlerde değişikliğe gidilmişti. 81 ilde olduğu gibi Manisa'da da bazı sağlık kurumları pandemi nedeniyle çalışma şeklinde değişikliğe gitti. Peki Manisa'daki devlet hastaneleri ve üniversite hastanesinde randevusuz muayene olunuyor mu?

Manisa Şehir Hastanesi'nde son durum

Manisa Şehir Hastanesi'nde randevusuz muayene olunmuyor. Hastaların MHRS üzerinden ya da 182'yi arayarak Sağlık Bakanlığının randevu kanalları üzerinden randevu oluşturabiliyor. Hastaneye randevusuz hasta alınmıyor. Hastalar acil durumlarda Şehir Hastanesi'nin acil servisine müracaat edebiliyor.  Manisa Şehir Hastanesi ayrıca son süreçte durumu aciliyet göstermeyen koronavirüs hastalarına da hizmet veriyor.

Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde muayene imkanı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde randevusuz muayene olunabiliyor. Hastalar sabah saat 06.00'da erken saatlerde hastane önünde sıra alabiliyor. Ayrıca randevulu hasta ve acil servis de vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Merkezefendi Devlet Hastanesi halen pandemi hastanesi

Merkezefendi Devlet Hastanesi ise pandemi hastanesi olarak çalışmaya devam ediyor. Muaye ve randevulu sağlık hizmetleri konusunda hizmet verilmiyor. Koronavirüs hastalarının hastaneye giriş çıkışına izin veriliyor.


Manisa'da Diş Hastanesi açık mı?

Manisa'da Yunusemre ilçesi Merkezefendi Hastanesi yanında bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, merkezde tek diş hastanesi olarak şu anda hizmet veriyor. Şehzadeler Diş Sağlığı Merkezi ise geçici olarak hizmete kapalı. Yunusemre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi acil durumlarda hizmet veriyor. Randevu sisteminin kapalı olduğu hastanede, hastalar acil durumlarda muayene olmak için hastaneye gelip sıra ile tedavi olabiliyor. Diş rahatsızlığı olan biri hastaneye gelip muayene olabiliyor. Doktorların bir kısmı çalışıyor. Hastanede dolgu gibi işlemler yapılmıyor fakat diş hastalığı, diş çekimi yapılabiliyor. Hastane, COVİD-19 nedeniyle her gün 08.00-24.00 saatleri arasında acil çalışma hizmeti veriyor.

Manisa'da sağlık ocaklarında ise hastalar randevusuz, sıra alarak muayene olabiliyor. Sağlık hizmetlerl konusunda yakın zamanda ciddi mesafe kat eden Manisa'da ilçe hastanelerinde ise durum değişiklik gösterebiliyor.

Manisa - Manisa Haber - Manisahaberleri.com

Editör: TE Bilişim