Manisa’da Yunus Emre’nin isminin verildiği ilçe olan Yunusemre’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı El Sanatları Sergisi açtı. Sergide 2 aylık çalışmanın ardından öğretmenler tarafından tasarlanıp kursiyerlerce hazırlanan Yunus Emre ile ilgili 45 eser yer aldı.  Yunusemre Görgülüler Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Tolga Ünal da Yunus Emre gibi giyinerek sergiyi daha da anlamlı hale getirdi. Sergi açılışına Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Tahsin Kalaycı, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Bayer, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Kuşçuoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.  
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, böyle güzel bir serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Dikici, “Küçük işler ama bu küçük işler çok güzel işler. Sizlerin emekleriyle, çaba ve gayretleriyle yapılan işler. 2021 yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Yunus Emre Yılı ile ilintili olarak 2021’de birçok etkinlik ilimizde zaten yapılacak. Fakat 2021 yılı ile ilgili ilk sergi burada yapıldı. Bu anlamda ayrıca bir güzelliği var. İlimizin bir ilçesinin isminin Yunusemre olması ayrıca anlamlandırdı diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yine sizlerin küçük işleriniz ile birlikte birçok sergi daha güzel hale gelecektir” ifadelerini kullandı.
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, “Bu yılın Yunus Emre ve Türkçe Yılı olması sebebi ile bir süre önce sayın kaymakamımızın Yunusemre yılı ile ilgili yaptığı toplantıda bu yıl içerisinde neler yapabileceğimiz konuşulmuştu. Halk Eğitim olarak biz de dedik ki. Yunusemre’nin iki tane figürü var. Biz bunu el sanatlarında yapabildiğimiz her alana taşıyabiliriz. Değişik mecralarda da bunu sergileyebiliriz diye düşündük. Bunun küçük provasını yapıyoruz. Öğretmenlerimin de ellerine sağlık diyorum. Çok emek verdiler. Küçük işler gibi görünüyor ama yaklaşık 2 ayımızı aldı. 45 parça eserimiz var.  Yıl içerisinde de bu eserlerimizi zenginleştirmeyi değişik yerlerde de sergilemeyi planlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, sergide yer alan eserler incelendi. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’ye Yunus Emre tablosu hediye etti.

Editör: TE Bilişim