Yangına Karşı Ormanların Gözetlenmesine Gönüllüler de Katkı Veriyor

Manisa ormanları, gözetleme kuleleri, güvenlik kameraları, Termal Kameralar, İHA’lar ile Orman Koruma ekiplerince sürekli kontrol ediliyor. Yapılan gözetleme çalışmalarına son zamanlarda Manisa’da ehliyetli profesyonel Drone kullanıcılarından oluşan gönüllüler de dahil oldu.
Drone ehliyetli, kamu kurumlarında görevli ve sivil vatandaşlardan oluşan ekip, Orman İşletme Müdürlükleri  ve kolluk güçleriyle  koordinasyon halinde ormanlara giriş ve çıkışları 7 / 24 gözlüyor. 
Drone uçuşları sonrası, gönüllü İHA pilotları tarafından Ormana giriş çıkışları tespit edilen vatandaşlar kolluk güçlerine bildiriliyor, güvenlik güçlerince haklarında işlem yapılıyor.

Konuya ilişkin olarak bilgi veren Manisa Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir, 29 temmuz itibariyle Ormanların gözetimiyle ilgili farklı bir uygulama başlatıldığını belirterek,  kolluk güçlerimiz ile koordinasyon halinde  gönüllü gruplarla birlikte drone ile orman sahasında gözetleme yaptıklarını, uygulama kapsamında son dönemde  7 vatandaşımızın girişi yasak olan ormanlık alanlara girdikleri için drone ile tespit edilerek haklarında idari işlem yapıldığını söyledi.

Drone ile gözetleme faaliyetlerine katılan Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Turgay Duyar da; drone kullanıcıları olarak yangılar sonrasında ormanlarımızı korumak  için katkı sunmak istediklerini, Valiliğin de uygun görmesi ile drone ehliyeti alan herkese ulaşıp bir gönüllü ordusu kurduklarını, yangınların önlenmesi çalışmalarına katkı sunabilmekten mutluluk duyduklarını söyledi.


 

Editör: TE Bilişim