Projeye Yunusemre Kızılay’ın yanı sıra İŞKUR, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ve Yunusemre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destek veriyor.  Proje kapsamında Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kurs eğiticilerinden Ayten Şenses, Burçin Naçalar Kaplan ve Merve Acarkan tarafından verilen kurslara Manisa Bezi Dokuma, Örgü Bebek Yapımı ve Takı Tasarım Kurslarına 30 kadın katılıyor. Bu projelerle hem iş sahibi hem de sosyalleşme imkanı sağlanan kadınlara günlük 30 lira ücret veriliyor. 
 Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Pınar Kandemir ve komisyon üyesi Av. Hande Kaya tarafından, “Kadınlar haklarını öğreniyor” konulu seminer verildi. 
Türk Kızılayı Yunusemre Şube Başkanı Serdar Sevim, “Kadınlarımıza hem ekonomik hem de sosyal yönde Kızılay olarak her zaman şefkat eli uzayacaktır” dedi. 
Kurs eğitmeni  Ayten Şenses, “Burada Takı ve Örgü Bebek yapımı kursu açıldı. 30 kadınımız katılıyor. Kursiyerlerimize günlük 30 lira maaş veriyor. Burada amacımız onlara meslek öğretmek. Bu bölgede hanımlarımızın çoğu şartlardan ve pandemiden dolayı evlere kapandık, bir stres ortamı oluştu. Burada öncelikle bir sosyalleşme ortamı oluyor. Diğer taraftan da bir meslek öğreniyorlar. Evlerinde otururken yapıp satabilecekleri bir kurs gerçekleşiyor. Bunu ilerletebilirlerse çok iyi para kazanabilirler ileride. Kursumuza 22 kişi katılıyor. Manisa Bezi Dokuma kursunda da kadınlarımız var.” dedi.  
Ayrıca Türk Kızılayı Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 'Kızılay ile gençler sporda el ele' projesi kapsamında 9-15 arası çocuklara yüzme etkinliği gerçekleştirmişti.

Editör: TE Bilişim