KALDIRIM İŞGALİNE KESİN RED

Manisa Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 2020/207 nolu kararına göre, yayaların yol ve kaldırımlarda sosyal mesafeyi koruyacak şekilde yürümelerine engel olmaları  ve bunun virüsün yayılımının çoğalması nedenlerinden olmasından dolayı; her türlü ticari işyeri ile konutların önünde bulunan  yaya kaldırımlarına mal ve malzeme konulmasının yasaklanmasına, bu alanlardaki her türlü işgalinin engellenmesine, uygulamanın büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile kolluk güçleri tarafından koordineli bir şekilde birlikte yapılması gerekliliği açıklandı.

KAYIT ALTINA ALINACAK

Kararada, Manisa'da personel ve okul servisi  olarak kullanılan araçlarda uyulması gereken kurallara, ilgili mevzuat hükümleri ve Sağlık Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu Covid-19 Rehberleri maddelerine ek olarak araç içerisinde maske takılması zorunluluğunu ihlal edenlerin tespit edilmesi için,  kayıt yapabilecek kamera takılmasına; kayıtların en az 30 gün süreyle saklı tutulmasını zorunluluğu belirtildi.

MESİRE ALANLARINA 4 METRE KURALI

Ayrıca temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine istinaden  mesire, piknik, alanlarında oturma yerleri arasındaki mesafenin en az 4 metre olacak şekilde  ayarlanmasının sağlanmasına oy birliği ile karar verildi.

Kararda ayrıca, "Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır" denildi.

Editör: TE Bilişim