Gerçekleşen denetim sonrası açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz, 17 Mayıs’a kadar devam eden bir kapanma döneminde olduklarını belirterek, “Burada amaç söz konusu olduğu kadar teması azaltarak, vakaları en aza düşürmek ve aşılama sürecine paralel olarak da tüm ülkemizi normal yaşamına tekrar döndürmektir. Bu süreçte pazaryerleriyle ilgili de kısıtlama geldi. Ancak bugün ve haftaya Cumartesi günleri pazaryerleri açılacak. Burada da birinci amaç özellikle o yörede üretilen tarım ürünlerinden pazarlanamayan ve marketlere gönderilemeyenlerin satışının sağlanması ve böylece tüketiciye ulaşması. Tüketici açısından da daha ucuz gıdaya ulaşmalarının sağlanmasıydı. Gerçekleştirdiğimiz denetimlerle pazaryerlerinde faaliyetlerin sürdürülmesi hem de pandemi kurallarına uygun olarak teması mümkün olduğunca en aza düşürecek şekilde pazaryerindeki alışverişin, ticaretin sürdürülmesine katkıda bulunmak. Türkiye genelinde yürütülen bir çalışma. İnşallah vatandaşlarımız ve pazarcı esnafı da bu kurallara uyarak bu süreci en iyi şekilde geçireceğine inanıyorum” dedi. 
Pazaryerlerinin arife günü açılıp açılmayacağıyla ilgili olarak Vali Karadeniz, “Onu bilemiyorum. Ama burada şunu da aklımızdan çıkarmamız lazım. Biz 17 Mayıs’a kadar olan süreci ne kadar iyi değerlendirirsek ondan sonra o kadar rahat edeceğiz. Her meslekten talepler geliyor bize. İçişleri Bakanlığına çok daha yoğun bir şekilde gidiyor bu talepler. Ama bunu ne kadar genişletirsek bu sıkıntıları daha uzun süre çekmeye devam edeceğiz. Burada iki şıkkın tercihini yapmak zorundayız. Ben birincisinden yanayım. 17 Mayıs’a kadar sabırlı olmamız ve mümkün olduğu kadar temastan kaçınmamız, ondan sonra rahat etmemiz gerektiği düşüncesindeyim” diye konuştu. 
Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Pazarların yeniden açılmasıyla alınan tedbirleri yerinde görmek için alandayız. Hem emniyetimiz, hem zabıtamız, hem de ilçe tarım müdürlüğümüz pazarları kontrol ediyor. Uzun süre Pazar açılmadığı için bazı noktalarda yoğunluklar var. Girişleri kapattık, teker teker giriyorlar.  Çünkü bu kadar emeklerin boşa gitmemesi için bu tedbirlere azami ölçüde uymamız gerekiyor” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak 7 pazar yerine ev sahipliği yaptıklarını açıkladı. Bütün pazaryerlerinde bütün personelin görevli olduğunu ifade eden Başkan Çelik, kurallara büyük ölçüde uyulduğunu belirtti. Çelik, vatandaşların bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini tebrik etti. Pazarlar açıldığında, insanları alışveriş yaptığı zaman mutlu olduklarını kaydeden Çelik, “Temel ihtiyaçlarını pazardan daha hesaplı, daha kaliteli ve daha taze bir şekilde bol çeşit içerisinde karşılanması vatandaşlarımız açısından son derece önemli” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim