HES kodu olmayan yolcu trene binemeyecek. Sefer boyunca maske takmak zorunlu olacak.  Manisa’da başlayacak olan bölgesel terenler şu şekilde:  1. Alaşehir-Salihli-Manisa-Basmane, 2. Basmane-Manisa-Uşak, 3. Basmane-Manisa-Alaşehir, 4. Alaşehir-Manisa, 5. Manisa-Alaşehir, 6. Uşak-Manisa-Basmane. 

TCDD tarafından açıklamada, "Yakın - Orta mesafedeki şehirlerarasında Korona virüs salgını nedeniyle ara verilen bölgesel tren seferleri 20 Mart tarihinden itibaren hizmet vermeye başlıyor. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bölgesel trenlerde yolcuların güvenle, sağlıkla yolculuk etmeleri amacıyla her türlü tedbir alındı. Bölgesel trenlerde seyahat edecek yolcuların HES kodunu ibraz etmeleri gerekiyor. Trenler sefer öncesinde dezenfekte edilerek halkımızın hizmetine sunuluyor. Tüm hatlarda olduğu gibi bölgesel trenlerde de yolcuların sosyal mesafeyi koruması, el hijyenine dikkat etmesi virüsün yayılmasının önüne geçiyor. Ankara-İstanbul-Ankara arasında günde 8 olan YHT sefer sayısı ise 22 Mart'tan itibaren 10'a çıkarıldı. Ankara'dan saat 12.00, Söğütlüçeşme'den saat 12.20'de hareket edecek yüksek hızlı trenler Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik ve Bostancı istasyonlarından yolcu alacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre başlayacak olan bölgesel tren seferleri ise şu şekilde; "Kapıkule- Halkalı, Adapazarı-Pendik, Ankara-Polatlı, Zonguldak- Karabük, Basmane'den Ödemiş, Denizli, Aydın, Uşak, Alaşehir ve Tire'ye, Aydın- Denizli-Söke, Manisa-Alaşehir, Eskişehir-Afyonkarahisar, Eskişehir- Kütahya, Mersin- Adana, Mersin-İslahiye, Mersin- İskenderun, Sivas- Divriği, Erzincan-Divriği, Kars-Akyaka"

Editör: TE Bilişim