Geçen yıllarda erkenden kurban alacak olan vatandaşların akınına uğrayan Canlı Hayvan Borsası’nda bayrama 1 gün kalmasına rağmen çok az sayıda vatandaş alışveriş yaptı. Besiciler, Manisalıların genelde arife günü veya bayramın 1. Günü kurban aldığını ifade ederek, bundan dolayı canlı hayvan borsasının kabalık olmadığını ifade etti.  Vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından dolayı alım gücü olmadığından kurbanlık almaya gitmediğini söyledi. Büyükbaş hayvanların fiyatı 10-16 bin lira arasında değişirken, küçükbaşlar ise 1300-2 bin 200 TL arasında değişiyor.  Pazara gelen vatandaşlar kurbanlık almak için üreticilerle sıkı pazarlıklar yaptı. 
Yıllardır besicilik yaptığını ve Denizli’den Manisa’ya geldiğini ifade eden Hüseyin Filiz, eskiye göre bu sene satışların çok düştüğünü belirterek, arife günü ve 1. Bayramın günü satışların artacağından ümitli olduklarını söyledi. 
Büyükbaş hayvan satan Saim Çelebiler ise, Kars’tan 30 tane getirdiğini şuana kadar 5-6 sattığını kaydetti, kurban kesecek vatandaşları Kurban pazarına davet etti.

Editör: TE Bilişim