Erkenci kirazların kilosu 120-150 TL arasında değişiyor. Üreticiler tarafından toplanan kirazlar Şehzadeler Belediyesi Kiraz Pazarı’na getirilerek tüccara satılıyor. Tüccarların aldığı kirazlar Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışına ihracat ediliyor. 10 gün içinde halkın sofralarında tüketeceği kirazlar hasat edilmeye başlanacak. 21 Nisan’da hasat edilen erkenci kirazın kilosu üreticiyi teşvik etmek amacıyla sembolik olarak 500 TL’ye satılmıştı. Soğuk havalardan dolayı erkenci kiraz çeşitlerinde yüzde 70’lere varan rekolte düşüklüğü söz konusu. 
Sancaklıbozköy Mahalle Muhtarı Kadir Dalgın, Kuzey Yarım Küre’de en erken kirazın yetiştiği Sancaklıbozköy bölgesinde kiraz hasadının başladığını ifade ederek, “Erkenci çeşit dediğimiz Cristobalina" cinsi kirazlar hasat edilmeye başlandı. 1 hafta sonra da normal kirazlar piyasaya çıkar. O zaman kirazlar bol olur ve vatandaşlarımızın sofralarını süsler. Şuan tamamen ihracata, otellere yönelik kirazlar söz konusu. Fiyat yüksek. 100-150 lira arasında değişiyor. Vatandaşlarımızın tüketeceği kirazlar ise Mayası ayının başlarında çıkmaya başlar. Erkenci kirazları soğuklar vurdu. Yüzde 70’e yakın bir meyve düşüklüğü söz konusu. Kirazın az olması da ondan kaynaklanıyor. Erkenci kirazlar bittikten sonra rekoltenin çok iyi olacağını düşünüyoruz. Hem piyasaya, hem de vatandaşın ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Sancaklıbozköy ve çevre köylerde 5 bin dönümlük arazide kiraz üreticiliğinin yapıldığını açıklayan Dalgın, “Çiftçilerimiz ürettiği kirazlarla Manisa’mıza ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Sancaklıbozköy bölgemize ekonomik anlamda büyük katkı sunuyor. İnşallah Allah’ın afetinden korusun. Kazançlarımız bol ve bereketli olsun” diye konuştu. 
Ortalama 20 Nisan’da başlayan kiraz hasadının Haziran ayının başına kadar 50-55 gün sürdüğünü belirten Muhtar Dalgın, “Biz hem ova köylüsüyüz, hem dağ köylüsüyüz. İklim yapısıyla da köyün bulunduğu konum itibariyle de 50-55 gün kiraz hasadı sürüyor. Zaten burayı üstün kılan iklimidir. Çok güzel 60 dükkanlı çok modern bir kiraz pazarı yaptık” dedi. 
Hasat edilen kirazların yüzde 80’inin Avrupa’ya ihraç edildiğini vurgulayan Dalgın, “Almanya, İngiltere, Fransa’ya ve kargo uçaklarıyla Danimarka’ya gönderiliyor. İklimi itibariyle aroması yüksek bir meyvedir. Ondan dolayı da tüccar bu kirazı tercih ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim