Manisa’da tam kapanma sona erdi, 1 Haziran’a kadar sürecek olan kademeli normalleşme dönemi başladı. Kademeli normalleşmeyle birlikte berberler, kuaförler ve güzellik salonları açıldı. Saat 07.00 ile 20.00 saatleri arası hizmet verecekler. 

Manisa Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ali Bartu, tam kapanmanın kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, “Bayram üstü olduğumuz için açılması için talep ettik. Açılırsak kiramızı öderiz, ihtiyaçlarımızı karşılarız veya Bağ-Kur’u öderiz diye düşünüyorduk. Ama kapanmamız bizi çok üzdü. Açılmamız sevindirici bir hal aldı.  Tabi ki daha da serbest olursak daha da sevineceğiz. Yarın öbür gün düğün salonları, her şey açıldıktan sonra işlerimiz daha iyi olacaktır. Ne kadar olursa olsun devletimizden esnafımıza kredi istiyoruz” dedi. 
Manisa berber, kuaför ve güzellik salonlarında vakaların hiç olmadığını belirten Başkan Bartu, bu durumun kendileri için sevindirici bir durum olduğunu vurguladı. Ahilik kültüründe yetişen esnaflar olduklarını belirten Bartu, hijyene her zaman önem verdiklerini kaydederek, bundan dolayı hiçbir vakaya rastlamadıklarını dile getirdi. Oda kayıtlı 700 üyenin bulunduğunu söyleyen Bartu, kademeli normalleşme döneminde saat 07.00 ile 20.00 saatleri arası açık olduklarını açıkladı. 
Şehzadeler ilçesinde berberlik yapan Doğan Bülbül ise, tam kapanmanın ardından yoğun bir şekilde çalışmaya başladıklarını ifade ederek, tam kapanma döneminde verilen desteklerin yeterli olmadığını belirtti. Bülbül, “Pandemi başladığından beri herkes hijyene, buna dikkat edin falan diyor ama zaten biz berberler ve kuaförler olarak ya da güzellik salonları olarak hijyene her zaman dikkat etmemiz gerekiyor. Biz virüs çıktıktan sonra temizliğe özen göstermedik, normal zamanda zaten gösteriyorduk” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim