Vali Karadeniz öğrencilerin yeni öğretim yılında ilk ders zili heyecanına ortak oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren sınıflarda sağlıklı eğitim yapılabilmesi için her türlü önlemi alarak Manisa’da resmi ve özel 1128 kurumda 18 bin 490 öğretmen ve 249 bin 700 öğrenciyle 17 ilçede yeni öğretim yılına başladıklarını ifade etti. 
Velilere seslen İl Milli Eğitim Müdürü Dikici, “Bizler sizin bize emanet ettiğiniz evlatlarınız kendi evlatlarımız bilerek onların gelişimi için tüm imkânlarımızla elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstermekteyiz” dedi.   
Pandemi, sürecinde öğrenciler evlerindeyken okulların mahsun kaldığını ifade eden ve 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının sağlık sıhhat ve afiyet içinde; başarılı bir şekilde geçmesi dileklerini ileten Vali Karadeniz, “Bugün burada şu manzarayı görmek beni çok duygulandırdı. Eminim burada bulunan herkesi aynı şekilde duygulandırmıştır diye düşünüyorum ve inanıyorum ki bir daha bu okulları hep birlikte alınması gereken önlemlere uyarak tekrar mahsun bırakmayacağız” diye konuştu.
Bundan sonra ki süreçte de pandemi ile ilgili alınacak tedbirlerde aşı yaptıranla aşılarını tamamlattırmayanlar arasında ki ayrım gerçekten çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Karadeniz, “Bu her türlü tartışmanın, her türlü dedikodunun üzerinde bir kavram. Manisa’yla ilgili rakamları biliyorum, şu anki bizim günlük vaka sayımız geçen yılın biraz daha üzerinde. Bu günkü 7 Eylül tarihiyle, geçen yılın 7 Eylül tarihi arasında fark olarak vaka sayımız daha yüksek ama yoğun bakımda ki hasta sayımız,  entübe ve vefat sayımız daha düşük. Artık bu konuyu tartışma dışı bırakarak herkesin aşısını olmasında fayda olduğunu ve bu şartlarda da eğitimimizin kesintiye uğramadan devam edeceğini düşünüyorum” dedi.
Herkesi kurallara uymaya davet den Vali Karadeniz,  “Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde çocuklarımızın özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek, ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler yetiştirmek adına Deneyap Atölyeleri, öğrencilerimizin derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan tasarım beceri atölyeleri, öğrencilerin algoritma, programlama, robotik ve mobil uygulamalar alanlarında gelişmelerini sağlamak, bilgisayar dünyasında üretken konuma geçmek amacıyla Kodlama Atölyeleri, İlimizde faaliyete geçirilerek binlerce öğrencimizin bu atölyelerden faydalanması sağlanmıştır. Sevgili öğrenciler sınıfta, kantinde, okul koridorlarında, serviste, teneffüslerde ve toplu alanlarda mutlaka maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalı, öğretmenlerimizin uyarılarını titizlikle yerine getirmeliyiz. Kurallara uyarsak hem kendi sağlığımıza hem de arkadaşlarımızın sağlığına tehlikeye atmamış oluruz. Değerli öğretmenler yüz yüze eğitimin devam etmesi ve öğrencilerimizin sağlığının korunması sizlerin göstereceği gayret ve çabaya bağlı olacaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğinize ve aşı konusunda da örnek ve rol model olacağınıza olan inancım tamdır” diye konuştu. Gitar korosu öğrencileri son zamanlarda meydana gelen orman yangınları sonrasında ormanın önemine dikkat çekmek amacıyla şarkıları söylediler, protokol üyelerine fidan takdim ettiler. Öğrenciler şiir okudu, piyan çaldı, halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.  Programın sonunda Vali Karadeniz ve öğrencilerden Haktan Karagöz ilk ders zilini çaldı.

Editör: TE Bilişim