Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergiye Manisa Valisi Ahmet Deniz’in eşi Olcay Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın eşi Nur Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Efendioğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Fırat Özcan, sivil toplum kuruluşları katıldı. Sergiye Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Manisa İl Gençlik Müdürlüğü, 75.Yıl Gençlik Merkezi, Yeniden Bir Yaşam Derneği Yaşam Kültür Sanat Topluluğu (YKS Tiyatro Atölyesi) de destek verdi. YKS Tiyatro Atölyesi öğrencileri gerçekleştirdiği tiyatro gösterisiyle büyüledi.  Manisa’ya özgü binlerce el emeği göz nuru ürünler sergilendi.  

Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, “Ekmeğimiz Taştan Projemiz, 3 yıl önce başlattığımız bir projeydi. Biz istedik ki Manisa yöresinin kültürüne katkı sağlayacak çeşitli hediyelikler üretebilelim.  Bunu yaparken de her yaş grubuyla birlikte yapalım. İçinde yaşlılar, kadınlar, çocuklar olsun istedik. Onlarla birlikte 3 yıldır deniz kenarı taşlarıyla Manisa yöresine ait hediyelik eşyalar yapıyoruz. İlk amacımız buydu. Sergimiz bunun üzerine kuruldu gibi görünse de aslında burada bir birlik beraberlik örneği var.  Yeniden Yaşam Derneği kurulduğu günden bu yana hep kaynaştırmak adına faaliyetlerde bulundu. Manisa’nın tanıtımı açısından sosyal sorumluluk projeleri yaptık. Bugünde aramızda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ruh Sağlığı Hastanesi, YKS Tiyatro Atölyesi ve Gençlik İl Müdürlüğü var. Biz el ele veriyoruz beraber yürüyoruz demek istedik Manisa’ya. Bine yakın eser var burada” dedi. 

KÖY KOOP Manisa Birliği Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Erdem Kutlar, KÖY-KOP Manisa Birlik olarak Manisa Büyük Şehir Belediyesine bu etkinliğe katkılılarından dolayı teşekkürleri sunarak, “Sosyal kooperatifçilik bilinciyle diğer sivil toplum örgütleriyle beraber bir sergi açmaya karar verdik. YKY ile 1 yıldır çalışmalar yapıyoruz. Kendi bünyemiz içinde birçok STK’ları barındırıyoruz. Tüm ürünlerimiz getiremedik. Sadece halılarımızı sergilemek üzere getirdik. Burada gördüğünüz birçok el işi ürünlerini de YYD ile birlikte ortaklaşa çalışmalarımızın sonucunda yaptık. Kite bebeklerimiz, takılarımız, nazarlıklarımız ve daha birçok ürünümüz var. Yeni Han’da Yeniden Yaşam Derneği’nin bir yeri var. Manisalılar oraya gelirlerse ilimize özgü birçok hediyelik eşyaları orada bulabilirler. Geçmişten geleceğe birçok el işini farklı tasarımlarla değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu ürünleri şuanda sergilemek amaçlar buraya getirdik. Almak isteyenler KÖY-KOP şubemizi ziyaret edebilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim