Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olabilmesine karar verildi.

Sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla vatandaşlar ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilecek.

Sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecek

Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılmasına izin verilecek. Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Kaymakamlıkların koordinasyonunda belediyeler tarafından gerekli tedbirlerin alınarak, mevcut pazar yerlerinin genişletilmesine karar verildi.

Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek.

Pazar yerlerinde, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak.

Hangi pazarlar kurulacak?

Alınan bilgiye göre Manisa'da Cumartesi günü tüm halk pazarları açık olacak.

Manisa Pazarcılar Odasından mesaj

Öte yandan Pazarcılar Odasından esnafa yapılan duyuruda, "Esnafımızın dikkatine! İçişleri Bakanlığından gelen genelge kapsamında 8 ve 15 Mayıs tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10:00-17:00 saatleri arasında sadece yaş sebze meyve ve fide satışına izin verilmiştir. Gerekli evraklar Oda Faaliyet belgesi ve Ticari Araç Görevlendirme belgesini odamızdan (Perşembe-Cuma günü 10:00-16:00 saatleri arasında) temin edebilirsiniz. Üyelerin hangi pazarlara çıkacaklarını bildirmeleri gerekmektedir" bilgisine yer verildi.

Editör: TE Bilişim