“Türkiye derhal seçime gitmeli”Merkez Bankası’nın faizi 100 baz puan indirmesi ve buna bağlı olarak doların 11 TL’yi aşmasının ardından açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, bir gün bile beklenmeden Türkiye’de derhal erken seçim kararı alınması gerektiğini savundu. 

Millet İttifakı mevkidaşları olarak ortak bir açıklamaya imza atan Başkan Balaban ve Başkan Eryılmaz, istikrarsız ve yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türkiye’nin ve vatandaşların her geçen gün daha kötü bir noktaya sürüklendiği ve fakirleştiğini belirtti. 

BALABAN: “ERKEN SEÇİM DEĞİL, DERHAL SEÇİM”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ortak yapılan basın açıklamasında, “CHP’nin her zaman söylediği gibi; bir ülkede üretim olmazsa, bir ülkede ihracat olmazsa, bir ülkede cari açık her zaman çok olursa, yani ithalat çok daha fazla olup ihracatın az olduğu bir ülkede ekonomi güçlü olmaz. Doğal olarak ülkenin parası değer kaybeder.  Türkiye’de yaşanan tam olarak budur. Cari açık büyümekte ve üretim azalmaktadır. Bu nedenle de döviz artış göstermektedir. Bunların çözümü, ülkede bir üretim seferberliğinin başlatılması, bilime ve teknolojiye yatırımın yapılmasıdır. Ekonomik sıkıntıların çözümü için gereken tek şey, en kısa sürede sandığın halkın önüne gelmesidir. Erken seçim değil, derhal seçim diyoruz” dedi.

ERYILMAZ: “TÜRKİYE, TEK BİR KİŞİNİN ISRARI YÜZÜNDEN FELAKETE SÜRÜKLENİYOR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Türkiye; tek bir kişinin dünyada eşi benzeri olmayan, kabul edilmeyen bir ekonomi teorisi ve bunda olan ısrarı yüzünden büyük bir felakete sürükleniyor. Halkın taleplerini görmezden gelen, vatandaştan bir haber olan bu iktidar; 82 milyon vatandaşımızı her geçen gün fakirleştiriyor. Türkiye uzun zamandır yönetilemiyor, ülkemizin tek geçim kaynağı zamlar ve vatandaşlarımızın sırtına yüklenen vergiler olmuş durumda. Türk milleti bunu hak etmiyor. Bir kişinin ağzından çıkan her kelimede milletimizin fakirleşmesine, ülkemizin borcunun kat be kat artmasına göz yummayacağız. Milletimizin önüne derhal sandık getirilmeli ve halkımızın seçimine saygı duyulmalıdır. Gittiğimiz her yerde, konuştuğumuz her alanda erken seçim talebimizi tekrarlamaya devam edeceğiz. Artık bu millete bir iyilik yapın ve ülkeyi seçime götürün. Türkiye dönülemez bir noktaya gelmeden seçim talebimizi her fırsatta tekrar ederek milletimizi bu sefaletten kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim