Çanakkale Şehitliği ve Müzesi’nin önünde düzenlenen etkinliğe CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, il, ilçe yönetimi, gençlik kolları ve kadın üyeler katıldı. 

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinin en önemli zaferlerden birisi olduğunu ifade ederek, Çanakkale ruhunun Türkiye’nin rehberi olduğunu ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 
“Çanakkale Savaşı dünya tarihinin örnek savaşlarından biridir. Birinci Dünya Savaşı’nın kaderini değiştirmiştir. Çanakkale zaferi ile Birinci dünya Savaşı uzadı. Çarlık Rusya’nın yıkılmasına zemin hazırladı, Sovyetler Birliği’nin kurulmasına ortam hazırladı. Ama Türk tarihi açısında da Çanakkale Zaferi ile Mustafa Kemal Atatürk gerçek anlamda tarih sahnesine çıktı. Kurtuluş Savaşı’nın önderi olmasının en büyük sebebi Çanakkale’deki insan üstü başarılarıdır. Bizler Çanakkale ile Türkiye Cumhuriyeti’nin, yeni Türk devletinin ön sözünü yarattık. Çanakkale’yi unutmadık. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale şehit olan ve gazi olup ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Çanakkale’deki Kuvayi Milli’ye ruhuyla 83 milyon vatandaşımızı kucaklayarak tam bağımsız demokratik Türkiye’yi hep birlikte kuracağımıza inancımız tamdır. Çanakkale ruhu rehberimizdir.”

Çanakkale Zaferi’nin bir milletin doğuşu olduğunu dile getiren CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise konuşmasında şu cümlelere yer verdi; 
“Çanakkale Zaferi bir milletin doğuşunu simgelemektedir. Çünkü Çanakkale Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı Anadolu’daki tüm bileşenler etnik ayrım, dini ayrım yapmaksızın her kesim tek vücut olarak hareket ederek büyük bir hüsran yaşatmışlardır. Mustafa Kemal tarih sahnesine bir destan yazarak çıkmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi’nde şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum. Çanakkale’de tek vücut olan halkımız bugün ne yazık ki Türk milliyetçisiyim diyen, yerli ve milli olduğunu iddia eden insanlar tarafından bölünmeye çalışıyor. Biz CHP olarak buna geçit vermeyeceğiz. Bunun için sonuna kadar mücadele vereceğiz.”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca etkinlikte yaptığı konuşmada ise, “Çanakkale Savaşı tarihin en eski milletlerinden biri olan halkımızın ezilmemek, sömürülmemek, özgürce yaşamak için düşmana karşı dimdik durduğu, ateşin karşısında eğilip, bükülmeden kurtuluş mücadelesi verdiği dünyaya destan yazdığı bir gündür. Bu zafer ile birlikte dünyadaki tüm mazlum ülkelere, emperyalistlerce sömürülen mazlumlara, dünyadaki hiçbir ordu ve silahın insanların içindeki vatan, millet sevgisinden daha güçlü olamayacağını ispat etmişlerdir. Dünyadaki tüm mazlumlara da örnek olmuşlardır. Çanakkale Savaşı’nın bir başka güzelliği de gücünü Mevlana’dan, Yunusemre’den, Pir Sultan’dan ve Hacı Bektaş’tan alan Anadolu insanını hümanizmini savaşta düşmanına karşı göstermeyi tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale Savaşı’nda şehit olan ve o günden bugüne ülkesinin bağımsızlığı için şehit olan tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bizim şehitlerime sözümüz var. Bu ülkeyi birlik, beraberlik içinde adaletli ve özgür yapmak için gece-gündüz çalışacağız. Onların huzur içinde uyumalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. 
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından CHP’liler Danıştay tarafından okullarda okutulması yasaklanan ‘Andımızı’ okuyarak Çanakkale Şehitlerini andı. 
CHP’liler daha sonra Çanakkale Müzesi’nin gezerek, büyük zaferin ruhunu tekrar yaşadılar.

Editör: TE Bilişim