Manisa'da çarpık kentleşmenin en önemli sonuçlardan biri de otopark sıkıntısı. Özellikle merkezi mahallelerde otopark sıkıntısını çözmek amacıyla daha önceki belediyeler döneminde başlatılan ada içi otopark uygulaması. Araç sayısının da artması ile birlikte hane sahipleri arasında paylaşılıyor. Belli sayıda aracın park edebildiği ada içi otoparklar ihtiyacı belli ölçüde karşılıyor. 


Ada içi otoparklardan yararlanamayan ancak aynı bölgede oturan vatandaşlar ise buna itiraz ediyor. Birçok ada içi otoparkta belli kişilerin otoparkları kullandığı hatta bazılarının zincirle kendilerine ait alanı kapattığı yönündeki şikayetler gün geçtikçe artıyor. 
Vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalara neden olan bu durum belediyelere de aksetti. Bazı vatandaşların otoparkları kullanamama gerekçesiyle belediyelere yaptığı itiraz başvurularına rağmen otopark kullanımında adil bir sistem kurulamadı. 


Bu sorunun çözülmesini isteyen birçok vatandaş Ada içi otoparkların adil bir şekilde herkesin kullanımına açık olması gerektiğini ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim