Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda eğitimlerini tamamlayan 1999/2 tertip ve 375 kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.
Manisa Vali Yardımcıları Ahmet Yılmaz, Abdullah Etil, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Birol Kovancılar ile asker ailelerinin izlediği törende eğitimlerini tamamlayan 4 bin 943 asker, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.
Eğitimlerinde başarılı olan erlere belgelerini Vali Yardımcıları Ahmet Yılmaz, Abdullah Etil, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ile Manisa 1. Er Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere verdi.
Törende konuşan Dere, Türk askeri olmanın, Mehmetçik olmanın bir onur ve gurur olduğunu belirtti.
"Şanlı Türk sancağının gölgesinde, kutsal vatan toprağı uğrunda verilen tüm şehitlerimizin şahitliğinde içilen bu ant milletimize kutlu ve uğurlu olsun" diyen Dere, şöyle devam etti:
"Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, mensup olduğu milletinin ayrılmaz bir parçası ve haklı gururudur. Asırlardır milletinin emrinde olan bu ordu, tarih boyunca zaferden zafere koşmuş, gittiği her yerde medeniyet nurlarını taşımış, milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve şerefi için tüm varlığını ortaya koymuş kadim bir ordudur. Bu ordunun mensupları, tarih boyunca milletinin bağımsızlığı, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşmuş, Çanakkale'de, İstiklal harbinde, Kore'de, Kıbrıs'ta teröristlerle mücadele harekatında, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatında vatan evlatlarını şehit vermiş, destanlar yazmıştır."
Yapılan konuşmaların ardından askerlerin silahlı gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.
Törenin sonunda askerler, tören geçişi yaptı.
Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.
 
 

Editör: TE Bilişim