Ahmet ÜNSAL/Manisa
Manisa Yunusemre ilçesi Merkez Efendi Mahallesinde bulunan Suphi Egemen İlkokulunun 405 öğrencisi sabahın erken saatlerinde okula rengarenk 23 Nisan kıyafetleri ile geldiler.Okul Müdürleri Evra Seda Kerey ve beraberinde 20 öğretmenin önderliğinde velilerinde katılımıyla uzun bir kortej oluşturarak yürüdü.
Minik öğrencilerden oluşan bando, efeler ve çeşitli figürlerin oluşturulduğu kortej Merkez Efendi Mahallesinin cadde ve sokaklarında tur atarak mahalleliye bayramı erkan yaşattı.
Minik öğrencilerin bu coşkusuna aileler balkonlarından bazı vatandaşlarda evlerinden inerek onları kaldırımlarda alkışlarla destekledi.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Manisa Büyükşehir Hizmet binasının, Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Yunusemre Belediyesi'nin, SGK’nın bulunduğu binaların önünden 400’ün üzerinde 23 Nisan kortejinin geçmesi fikrini hayata geçiren Suphi Egemen İlkokulu Müdüresi  Evre Seda Kerey, “Bilindiği gibi okul olarak Türkiye’de ilk olarak kızlı erkekli minik Mehter ekibini kurduk.Sayın Cumhurbaşkanımız da ekibimizi Manisa’ya geldikçe izleme fırsatını buldu. Bu kez Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ve her 23 Nisan'da kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını mahalleliye yaşatmak için çocuklarımızın büyük isteği ile korteji oluşturduk. Mahallelinin evlerinin balkonlarından ve bizzat aşağıya inerek çocuklarımıza alkışları ile destek vermeleri bizleri mutlu etmiştir.Emeği geçen tüm öğrencilerimize ,öğretmenlerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim