Protokolün duyurulması ve işlerlik kazandırılması amacıyla 31 Mayıs 2021 tarihinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından ilk kitap bağışı ile başlatılan kampanya, eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de Cumhuriyet Başsavcılıklarınca başlatıldı. 

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eş zamanlı olarak e Manisa Adalet Sarayında başlatılan kampanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz'ın ilk kitap bağışı ile başladı. 

Kampanya açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Abdullah Köşşekoğlu ve Mehmet Diken, Ceza İnfaz Kurumları Cumhuriyet Savcısı Kamil Yılmaz, Manisa Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Ertuğrul Çelebi, Açık Cezaevi 2. Müdürü ile Kurum Öğretmeni katıldı. 
31 Mayıs 2021'de başlatılan kampanya 16 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. Kitap bağışlamak isteyen kişi ve kurumlar, Manisa Adliye Sarayı ile şehrin işlek merkezinde kurulacak standlara kitaplarını bağışlayabilecek.  Bağış süresi içinde toplanan kitapların oluşturulacak İnceleme Komisyonları tarafından değerlendirme sonucunda, Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinin demirbaş kaydına alınarak okuyacak hükümlü ve tutukluların istifadesine sunulacak. 

Bağış kampanyasına ilk kitap bağışını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, "Kitaplar insan gelişiminin en önemli ve vazgeçilmez vasıtalarındandır. Kitaplara en iyi ve en vefalı dostlardır. Kampanyamıza herkesin destek vermesini içtenlikle bekliyoruz. Özellikle kampanyamızın duyurulması ve desteklenmesi için basınımızdan da ayrıca destek bekliyoruz. Şehrin değişik yerlerine açılacak standlarımızı kamuoyuna duyururlarsa memnun oluruz. Kampanyanın başlangıcına katılan ve destek verenlere, verecek olanlara çok çok teşekkür ederim." diyerek destek istedi. 

Kampanyanın istenen hedefe ulaşması için Adalet Bakanlığı ile tüm kurumlarımız özverili bir çalışma yürütmekte olup kişi ve kurumlarımızın desteklerini bekleniyor.

Editör: TE Bilişim