Manisa Celal Bayar Üniversitesi yüz yüze eğitim kararı aldı. Kararın ardından öğrenciler #cbüdeyüzyüzeğitim hastagıyla sosyal medyada fikirlerini dile getirdiler. Manisa CBÜ'nün yüz yüze eğitim kararıyla ilgili hastag, Twitter'da Türkiye gündemleri arasında yer aldı Konuyla ilgili çokça tweet atıldı.Yüz yüze eğitim kararının doğru ve yanlış olduğunu savunanlar çokça paylaşımda bulundu.

CBÜ'NÜN KARARI NE?

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'nden yüz yüze eğitimle ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Sevgili Öğrencilerimiz,

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu, 2021-2022 akademik yılında üniversite bünyesinde yürütülen tüm programlarda, aşağıdaki esaslar kapsamında, yüz yüze eğitime geçilmesine karar verdi:

1. Birinci ve ikinci öğretimlerde ilgili akademik birim kurul kararıyla derslerin en fazla %40’ı uzaktan öğretim yoluyla yürütülebilecektir. Uzaktan öğretim yoluyla yürütülecek derslerin tespitinde programın AKTS değeri temel alınacaktır.

2. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü ve Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümü ile Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfında yüz yüze yürütülecek her bir ders özelinde o dersin toplam ders saatinin/müfredatın %40’ını aşmamak üzere bir kısmı uzaktan öğretim yoluyla yürütülebilecektir.

3. Sadece uzaktan öğretim yoluyla yürütülecek derslerin tüm sınavları uzaktan erişim yoluyla, yüz yüze yürütülecek derslerin tüm sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir.

4. Ayrıntılar akademik birimlerimiz tarafından web sitelerinde en geç 27.08.2021 tarihinde ilan edilecektir.

5. Yüz yüze eğitim süreçlerinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülebilmesi için Sağlık Bakanlığının Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen esaslara uyulacaktır.

6. Salgının seyrine göre Manisa Celal Bayar Üniversitesi Senatosu yeni kararlar alabilecektir.

Bilindiği üzere, başta Sağlık Bakanlığımız ve Koronavirüs Bilim Kurulu olmak üzere tüm sağlık otoriteleri aşılanmanın pandemi ile mücadeledeki rolünü defaatle vurgulamaktadır. Bu kapsamda, tüm öğrenci, öğretim elemanı ve çalışanlarımızı başta kendi sağlıkları olmak üzere toplum sağlığı/güvenliği için dönem başlamadan önce aşı süreçlerini tamamlamaya ve maske-mesafe-hijyen kurallarına azami özen göstermeye davet ediyoruz.

Akademik takvim kapsamında, eğitim/öğretim sürecinin işleyişine ilişkin ayrıntılı bilgi ve kararlar, fakülte/yüksekokul/enstitü sayfalarında duyurulacak olup, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Sizleri çok özlediğimizi ifade eder, sağlıklı günler dileriz."

Editör: TE Bilişim