67 üyenin katıldığı kurulda tek aday olan Hüseyin Özdemir  başkanlığa seçildi. Manisa Şehzadeler Ziraat Odasında gerçekleşen kongreye Ege Bölge Federasyon Başkanı Ayşe Taylan, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Sığak, İzmir Muhtarlar derneği Başkan yardımcısı Kamil Soydan, Yunusemre Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Müdürü Mehmet Ata katıldı. Hedefin vatandaşların daha yaşanabilir bir ortam oluşması olduğunu vurgulayan Özdemir, “Muhtarlar vatandaşın devletin temel baş tacı ve varlık sebebidir. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Biz muhtarlar devletimiz ile vatandaşımız arasında köprü vazifesi yapıyoruz. Devletimizin çok büyük sorumluluklar yüklediği ve milletimizin gönlünde taht kurmuş bir müesseseyi temsil ediyoruz. Bizler bir kamu görevi yürütüyoruz. Hedefimiz de vatandaşımızın daha rahat ve yaşanabilir bir ortamda hayatını sürdürmesi, kamu hizmetinden daha hızlı ve verimli bir şekilde istifade etmesidir. Bunun için elimizdeki imkanları, yetkileri kullanmak zorundayız” dedi.

Özdemir,   dernekte  birlik ve beraberliği korumak, her köy ve mahalleye eşit mesafede hizmet gelmesini sağlamak, sorunların daha güçlü  bir sesle gündeme taşıma hedefinde olduklarını vurguladı.

 Bu görevi layıkıyla yapacağını ifade eden Özdemir, “siyasi görüşü, inancı, dünya görüşü, partisi ne olursa olsun biz muhtarlar vatandaşa eşit hizmet etmemiz gerekmektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmadan, başlamış olduğumuz bu görevi layıkıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir nöbet değişimidir. Zamanı geldiğinde devredeceğiz. Genel kurulumuzun Türkiye’ye, mesleğimize önemli açılımlar getireceği, toplumsal heyecanı yaratacağı dileğimle” açıklamalarında bulundu.

Kongrede Divan başkanlığını yapan Başkan Taylan,“Derneğimizin 2020 yılında yapılması planlan kongremiz koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılamamıştı. Kongremize hepiniz hoş geldiniz. Bize güç verdiniz, gücümüze güç kattınız gerçekten Türkiye genelinde çok güzel şeyler yapıyoruz. Bunları sizler sayesinde başarıyoruz. Çok teşekkür ediyorum. Hayırlı seçimler diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim