Kolej yöneticileri ve öğrencileri, Manisa’daki tarım işçilerinin çocuklarına yönelik olarak kıyafet yardımı yapmak istediklerini belirterek Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin neticesinde İl Müdürlüğümüz ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliğinin iş birliğinde yürütülen FAO Projesinden yararlanan tarım işçilerinin çocuklarına giyecek yardımı yapılabileceği ifade edildi. 
Alınan karar doğrultusunda İl Müdürlüğü teknik personelleri, FRC Kulübü öğrencilerinin arkadaşlarından topladıkları giyecek kolilerini Manisa’nın Turgutlu İlçesinde yatılı kalan tarım işçilerinin çocuklarına dağıtmak üzere harekete geçtiler. Dağıtım esnasındaki öğrencilerin ve minik çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.
Yürütülen çalışmaya yönelik açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Proje ile öğrencilerimizin, tarım işçilerimizin tarımsal faaliyetlerini yürütürken gerçekleştirdiği meşakkatli çalışmayı, ailelerin ve çocuklarının yaşam alanlarını görmelerini istedik. Yardımlaşma duygusunu yaşayarak öğrenmelerini arzu ettik. Bunun yanı sıra İl Müdürlüğümüz projelerini, iş kollarımızı ve FAO'nun faaliyet alanlarını da bilmelerini sağladık.  
Amacımız Bakanlığımızın, İl Müdürlüğümüzün ve FAO'nun projelerini okullarımızda öğrencilerimize göstermek ve onları bilgilendirmek. Tüm eğitim kurumlarıyla işbirliğimiz artarak devam edecektir. Öğrencilerimizi bu örnek davranışlarından dolayı en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim