Sevgililer Günü nedeniyle Kuyumcular Çarşısında hareketliliğin olduğunu belirten Özşen, “Çarşıda bunun heyecanı yaşanıyor. Bizde 14 Şubat’a özel ürünler hazırlamaya çalıştık esnaf arkadaşlarımızla birlikte. Daha çok hediyelik, herkesin ekonomisine uygun olan ürünleri tercih ediyoruz. O şekilde bir çalışmamız mevcut” dedi. 
Kuyumcular Çarşısının dernek tarafından denetlendiğini, bundan dolayı da güvenli bir çarşı olduğunu kaydeden Başkan Özşen, alına, satılan ürünlerin her daim denetim altında olduğunu açıkladı. Bundan dolayı vatandaşların çarşı sınırları içerisinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğini aktaran Özşen, “Fakat farklı mecralardan altın temin etmek isteyen vatandaşlarımıza bir uyarı yapabiliriz. İnternet ortamında satılan altınlar mevcut. Güvenilir sayfalardan alınması gerekiyor. Yani bir mağaza konsepti, bir internet konsepti olan sayfalar en azından tercih edilebilir.

Bunun yanında sosyal medyada imitasyon takılar çok revaçta. Özellikle darphane baskısı ürünlerde sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü birebir taklit ediliyor. Darphane baskısı ürünler imitasyon olarak taklit ediliyor. Aslında bu yasak kanunen. Bunu almak da bir nevi suça ortak olmak aslında. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz.

Bu tarz ürünlerden uzak dursunlar. Bu tür takılar düğünlerde, derneklerde takılıyor. Takıldıktan sonra mağduriyet oluşuyor tabi ki. Takılan kişiler bozdurmaya geldiklerinde bakıyorlar ki bunlar altın değil. Bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Gerekli mecralara, yetkili kurumlara gerekli başvuruda bulunduk. Bu konu hakkında Türkiye genelinde yakın zamanda çalışmalar başlayacak” diye konuştu. 


Sevgililer Gününde en çok tektaş, beştaş yüzüklerin tercih edildiğini söyleyen Özşen, ekonomik kolyelerin tercih edildiği gibi ekonomik pırlantalı ürünlerin de revaçta olduğunu vurguladı. Özşen, pırlantaların artık çok ulaşılamaz ürünler olmadığının altını çizerek, onların fiyatlarının da güncel duruma göre ayarlandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim