90 üyeye sahip olduklarını belirten Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Erkan Özşen, çarşının ve kamunun  güvenliği için bu sistemin ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Manisa'da kuyumcular çarsısı olarak bilinen tarihi Kapalı Çarşı için kamera sistemi hazırladık. Bu proje üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. yaklaşık 5 yıllık bir projedir. Bitme aşamasına geldi, sisteme aldık. Burada sistemde 52 tane kamera mevcut. 52 kamera ile çarşımızın tüm giriş çıkışlarını,  ara sokaklar dahil komple izleyebiliyoruz. Sistemimizi emniyet birimlerine de aktarıyoruz. Emniyet birimlerimiz sistemimizi 7/24 kapalı devre şeklinde izleyebiliyor. Gerektiğinde canlı olarak müdahale edebiliyorlar. Yani emniyet birimlerimizle ortak hazırladığımız bir sistem. Çarşımızın ve kamumuzun hizmetine sunmuş durumdayız" dedi. 
Manisa Kuyumcular Çarşısının potansiyel itibariyle son derece hareketli bir çarşı olduğunu aktaran Başkan Özşen, "Kurduğumuz bu sistem sayesinde vatandaşlarımızın  esnaflarımızdan güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Art niyetli kişileri çarşımızdan uzak tutmak, en azından girdiğinde bile eşkalini belirleyebiliyoruz. Sistem sayesinde kalpazanlık olsun, hırsızlık olsun bu amaçlarla çarşıya gelenleri emniyet birimlerine eşkallerini bildireceğiz" diye konuştu. 
Türkiye genelinde bu şekilde kapsamlı bir sistemin olmadığını vurgulayan Özşen, Manisa'da örnek olması amacıyla başlattıklarını kaydederek, diğer illerdeki kuyumcular çarşılarına örnek olmasını istedi. 
Bu sistemi üyelerin desteği ile kurduklarını açıklayan Özşen, kuyumcuların destekleriyle kuruluna fon aracılığıyla sistemin hayata geçtiğini belirterek, emek veren bütün kuyumculara teşekkür etti. 
Kuyumcu esnaflarından Orhan Fatih Köse, kuyumcular çarşısı için faydalı bir proje olduğunu söyledi. Köse, "Hayırlı olsun. Güvenliğimiz açısından hem kendimizin, hem müşterilerimizin güvenliği açısından önemli bir gelişmedir. Gece gündüz güvenlik altında olmak çok önemli.  Sistemin hayata geçmesinde emeği geçen başta başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz kuyumcu esnafımıza teşekkür ederiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim