Haber: Ahmet Ünsal

Korkunç olay Manisa’nın Yunusemre ilçesi Gürle Mahallesi piknik alanı bölgesinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler bölgede karnını doyurmak için kendisine yiyecek arayışına giren köpeğe av tüfeğiyle ateş etti. Piknik bölgesine gelen yüzlerce piknikçi yaralı ve olduğu yerde can çekişen köpeği görmemezden geldi. Fakat içlerinden birisi vardı ki işte o genç kız hayvan sever Aylin Şahseven, yaralı köpeğin yanına yaklaşarak ona saldıran diğer köpekleri uzaklaştırarak yardım elini uzattı. Sonrasında da piknik için getirdiği tüm yiyecekleri ona vererek karnını doyurmasını sağladı.

444 6 209 NOLU HATTAN YARDIM İSTEDİ  

Aylin Şahseven, cep telefonu ile Yunusemre Belediyesi Hayvan Yardım Merkezinin 444 6 209 numaralı yardım hattını arayarak acil yardım talebinde bulundu.
Şahseven, yaralı köpeğe yardım gelene kadar da biran olsun onun yanından ayrılmayarak diğer köpeklerin ona saldırmaması için bekledi.
Uzun bekleyiş ile birlikte araması tekrarlayarak yardım talebini yenileyerek yaralı köpeği Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına naklini sağladı.
   
“NE İSTEDİLER BU SAVUNMASIZ CANLIDAN”

Pikniğe gelen yüzlerce vatandaşın göstermediği duyarlığı göstererek bir köpeğin hayatına can olan Aylin Şahseven, “Kim niçin böylesi bir vahşeti yapar aklım ermiyor. Ne istediler bu savunmasız canlıdan. Benim üzüldüğü diğer taraf ise yaralı ve yardım isteyen yalvarışlarla insanlara bakan o köpeğe kimsenin yardım etmemesi. En çok canımı yakan yönü oldu” diye konuştu.

Yaralı köpeğin tedavisinin yapılacağından emin olduktan sonra da doğa fotoğrafçısı olan babası ile birlikte gönül rahatlığı içinde bölgeden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim