Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Manisa Şubesi’nin 150 yıllık merhamet çınarının dallarından birisi olduğunu açıkladı. Buradan verilen katkılarla hem ülkemizde, hem de dünyada milyonlarca muhtacın ihtiyacının giderildiğini belirten Genel Başkan Kınık, “Nice mazlumların yaraları sarıldı. Dünyada korumaya muhtaç yetim, dul korundu. Milletimizin bize emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için köprü oluyoruz. Bu iyiliğin amiral gemisine katkı vermiş olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Kızılay’ın bir gönüllülük harekatı olduğunu vurgulayan Kınık, “Kızılaycılar öne çıkmazlar ama milletin o gücüyle büyük işler yaparlar. Geçen sene desteklerinizle, çabalarınızla dünyada yaklaşık 23 milyon insana yardım ettik. Başta memleketimiz olmak üzere dünyanın neredeyse bütün krizlerine, bütün büyük afetlerine müdahale ettik. Türk Kızılayı dünyada ilk üçtedir. En büyük üç kurumdan biridir. Sizlerin desteğiyle büyüyen bu merhamet çınarı aynı zamanda Avrupa’nın ve Orta Asya’nın Kızılay ve Kızılhaç’ın bölge başkanlığını yürütüyor” diye konuştu. 

Bugün dünyada acıların arttığını, afetlerin arttığını söyleyen Kınık, dünyada hali hazırda 40 aktif savaşın yol açtığı göç, mültecilik sorunun en fazla Türkiye’yi etkilediğini kaydetti. Kınık, “Türkiye dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahibi yapan ensarlık yapan bir ülkedir. Yaklaşık 4,5 milyon insan bizlere sığınmış durumda. Kızılay olarak her ay düzenli olarak 70 farklı ülkeden 2 milyon vatandaşa destek veriyoruz. Bu topraklarda yaklaşık 700 bin mülteci çocuk kendi çocuklarımızla beraber okullara gidiyor. Mülteci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Evlerine dönecekleri dönene kadar koruma sağlıyoruz” dedi. 
Kınık, Manisa’nın kan bağışı konusunda Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu konuda destek olan herkese teşekkür etti.  
Afetlere karşı, olağanüstü durumlara karşı toplumu hazırlamak gerektiğini vurgulayan Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları Afetler olmadan önce yapmak zorundayız. Afetlerden olmadan önce harcadığımız 1 lirayla afet müdahalesine harcadığımız 7 lira sonuçta aynı değerde etki oluşturuyor. Yani biz 1 liralık harcamayla 7 liralık bir müdahaleden kurtulabiliriz. Bugün yapmamız gereken toplum tabanlı güvenli yaşam kültürünü toplumumuza yaymaktır. Kızılay milletimizin kuvvetidir. Yoksullukla mücadele anlamında yenilikçi projelerimizi hayata geçireceğiz. İnsanlarımıza mesleki yetkinlik kazandırarak kendi işini kurmalarını sağlayacağız. Kızılaycılık topluma dayanıklılık kazandırmaktır. Her türlü olumsuz durumda ayakta kalabilecek bir toplum oluşturmak durumundayız. Dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama en cömert, en yardımsever ülkesiyiz. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi.” 
Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de birer konuşma yaparak her zaman Kızılay’ın yanında olduklarını kaydetti. 
Cengiz Yurdabekçi’nin Kızılay Genel Merkez yöneticiliğine atanmasıyla birlikte şubenin başkanlığını yıllardır yürüten Cemal Kahraman, Manisa Şubesinin yeni başkanlığına seçilen Selman Keresteci'ye görevi devretti. 
  Yeni yönetim; Başkan Selman Keresteci, Yönetim Kurulu Üyeleri Öner Gürsel, Hakan Yılmazbaş, Tülin Turantekin, Mehmet Kuşcular, Atilla Edendioğlu, Uğur Hasacar, Tankut Tansel, Göksel Altıntaş, Mehmet Molan ve Onur Taylan old

Editör: TE Bilişim