Üreticilerin bu yıl kiraz fiyatlarından memnun olduğunu ifade eden Başkan Altındağ, “Sancaklıbozköy’de Uçak Kardeşler firmamızın işletmesine geldik. Gelen üreticilerin malları burada değerlendirilip, paketleniyor gerek ihracat gerekse iç piyasaya hızlı bir şekilde aktarılmakta. Üreticimiz bu yıl fiyatlardan memnun. Salihli Kirazı’nın en yüksek fiyatı 70 TL, diğer kiraz çeşitleri de en düşük 25 TL’ye kadar inmektedir. Birinci kalite olan Salihli kirazı yeni başladığı için ve ihracat malı olduğundan dolayı daha yüksek. Bu kışın yaşanan don olaylarından sonra üreticilerimizin kirazlarına soğuk vurdu.  Bu nedenle üründe biraz verim kaybımız var. Fiyatlarla bu açığı kapatmaya çalışıyoruz Geçen senelerde rekolte çok yüksek olduğu için fiyatı az oluyordu. Bazı vatandaşlarımız kirazları üzerinde bırakıyordu. Fakat bu sene rekolte az olduğu için satış konusunda sıkıntı yok. İhracata yavaş yavaş başladık Salihli kirazıyla. İnşallah bu fiyatlar yukarıya doğru gider. Üreticimizde bu sene bol bereketli bir yıl geçirir. Bölgemizde 20 gün daha kiraz hasadı sürecek. Bunun akabinde Demirci, Selendi gibi ilçelerde de başlayarak devam edecek” diye konuştu.
İhracatın bu yıl sevindirici olduğunu kaydeden Altındağ, “Burada görünen kirazlar uçakla Almanya, İtalya gibi ülkelere gönderiliyor. Daha ileri ki günlerde bu hızlanacak. İç piyasada bu kadar yüksek fiyattan tüketilmeyebilir. İhracat ile giderse doların da yüksek olmasıyla vatandaşımıza yansıyor. Bu fiyatların böyle devam etmesini diliyoruz. Bunun yanında erik ihracatı da çok güzel gidiyor. İlerleyen günlerde kayısı hasadının da başlamasıyla gelir düzeyi daha da yükselecek” ifadelerini kullandı.

Firma yetkilisi Hüseyin Çimen,“Rekoltemiz bu yıl düşük. İhracatta taleplerimiz yüksek. Fakat ürünümüz az. Almanya, Rusya ağırlıklı çalışıyoruz. İç piyasamızda hızlı bir şekilde ilerliyor. Rekoltenin düşük olması talepleri karşılamıyor. Bizim firma olarak günlük 10 tır beklentimiz var. Onu karşılayamıyoruz fakat uçak kargo yapıyoruz. Onlar daha iyi gidiyor. Erikte de rekolte az ama erikler beklenen fiyatları görmedi. İlk etaplar iyi gidiyordu daha sonra fiyatlar düştü. Sadece İç piyasaya kaldığımız için tam karşılamıyor. Geçen haftalarda erik 18TL gibi fiyat aralıklarını gördü. Bunun nedeni pazarların pandemiden dolayı kapalı olmasıyla İstanbul malları kaldıramadı. Fakat birkaç güne kadar çıkması bekleniyor” dedi.
Karaoğlanlı Mahallesi’nde kiraz üreticiliği yapan Tamer Avcı, “Şuan Napolyon hasadı yapıyoruz. Ziraat 900 kirazlarımız ermeye başladı. Onları da toplamaya başlayacağız. Bu sene erkincilerde sokağa çıkma yasağından dolayı pazarda bir sıkıntı oldu. Toplayamadık, satamadık. Ama şuan ihracat malları çok iyi. Napolyon kirazı 35-45 lira, Salihli kirazı 60-70 lira arası gidiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim