Manisa güne katliam gibi bir kazayla uyandı. Kaza sabaha karşı 04.45 sularında Soma ilçesi İstanbul-İzmir karayolu 267. kilometrede meydana geldi.
İstanbul’dan İzmir’e yolcu taşıyan İstanbul Kalesi otobüs firmasına ait 55 AAD 477 plakalı otobüs sürücü yolun kenarında park halinde bulunan Hasan Kılıç yönetimindeki 16 JNC 40 Plakalı tırın arka römork kısmına çarptı. Otobüste bulunan yolcular yola savrulurken bazı yolcular parçalandı.
Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye kırım ekipleri yönlendirildi.İlk belirlemelere göre olay yerinde 6 yolcu hayatını yitirdi. 3 yolcuda kaldırıldıkları hastaneler de  yaşamını yitirdi.
İstanbul-İzmir Karayolu saatlerce trafiğe kapalı kaldı. Can pazarının yaşandığı kazada toplamda 50 yolcunun bulunduğu bunlardan üçünün otobüs personeli olduğu kazada 30 yolcu ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. 
Katliam gibi kazayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma çok yönlü biçimde sürdürüldüğü belirtildi.

Manisa İtfaiyesi de yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarmak için gayret gösterdi. Kaza yerinden gelen yeni görüntülerde yolcuların çaresiz bekleyişleri göze çarpıyor.

Olay yerinde yapılan incelemede yolun sağında bekleyen tıra otobüsün hızla çarptğı tespit edildi. Tır yolun sağında beklerken otobüsün tıra neden çarptığı, o an yolun solunda yeterli mesafe olup olmadığı araştırılıyor. Tırın durduğu nokta da inceleme kapsamında...  

Editör: TE Bilişim