55 okul için 13 okulda düzenlen kan bağışı kampanyasında toplanan 1843 ünite kan ile rekor kırıldı. Daha önceki rekor yine 1477 ünite ile Manisa’nın bir ilçesi olan Salihli’ye aitti. Böylece Manisa’da iki ilçede üst üste Türkiye rekoru kırılmış oldu.

Manisa Sana Kanım Feda Projesi’nde Yunusemre ilçesinde bulunan 55 okul için toplu kan bağışı etkinliği düzenlendi.  13 okulda kan alma merkezi kuruldu. Toplu kan bağışı törenine Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal katıldı. Ülke genelinde milli eğitim müdürlüklerinin düzenlediği etkinlikler ele alındığında 1477 üniteyle Salihli’ye ait olan Türkiye rekoru 1843 ünite ile Yunusemre ilçesine geçti.

Toki İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, Taytanlı İlhan İlkokulu, Muradiye Atatürk Ayser Kani Çelikel İlkokulu, Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Suphi Egemen İlkokulu, Çağatay Uluçay İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Cemal Ergün İlkolkulu, 8 Eylül Kemal Neşen Dömekeli İlkokulu, Hatice Görgülü İlkokulu olarak 13 kan alma merkezi belirlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Spor Salonunda yapılan kan bağışı etkinliğine katılan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, “Manisa olarak bir kez daha Türkiye rekor kırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl da Türkiye rekoru Manisa’mızın ilçelerinden Salihli’de kırılmıştı. Bu yılda Yunusemre ilçesinde kırıldı. Kan bağışında Türkiye rekorları Manisa sınırları içerisinde sürekli kırılmasından dolayı ayrıca mutluyuz. Destek olan, kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum. Nisan ayında Salihli’de yapılacak olan kan bağış kampanyasında yeni bir rekor için çalışmalara başladık” dedi.

Editör: TE Bilişim