Manisa Kahveciler Esnaf Odası, alınan kararı hatırlatarak, "Üyelerimize Duyuru, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda ve Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı gereği, 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00 den itibaren geçerli olacak şekilde; kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır. Çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren işyerleri masa, sandalye/taburelerini kaldırarak sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık kalabileceklerdir" paylaşımında bulundu.

ESNAF TEPKİLİ

Manisa Kahveciler Esnaf Odası’nın sosyal medyada yaptığı açıklamaya yanıt veren esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi. 

Paylaşıma gelen bazı tepkiler şu şekilde:

Yasin Okay: "Cuma günü anahtarları mal sahibine teslim ediyoruz. Bu durumda esnafına sahip çıkmayanları Allah a havale ediyorum"

Melih Demirdöven: "İflas ettik desenize zaten gelen yoktu kapanışı verelim bari"

Hakan Canbaz: "Manisa Kahveciler Esnaf Odası bütün esnafı kaybederiz, ya herkes kapatılsın yada bize de içeri müşteri almayın sadece esnafa çalışın denmesi lazım"

Bülent Daş: “Manisa Kahveciler Esnaf Odası olamaz siz de çay ocakları kapanmasın diye valilikle görüşün"

Serhat Düzce: "Sandığa giderken bir daha düşünün" 

Emrah Uğursalan: “Kahveciler ezildi alt yazılara bakarsak kıraathaneler de geçici süre kapatıldı yazıyor açıklamada. Dokuz aylık sürece girdik bu süreçte kimseden destek görmedik ve beklemedik şimdi bu musibet bu bela sanki kahvelerde olmayan müşteriden yayılmış gibi sorumlu tutuluyor ve kapatılıyoruz. Başta AVM‘ler sanayi ve metrolar tüm taşıma araçları hava ulaşım araçları vesaire bunlar yok sayılıp belli bir sektörle gün aşılıp esnafın yok edilmesi sağlanıyor. Bizi ve sektörümüzü bitirme aşamasına getirenler bilmelidir ki artık kendi sonlarını hazırladılar.  Madem salgın var, madem baş edemiyoruz, kısıtlı olan sektörleri kapatmakla olmadığı bilinmeli ve tüm ülkede geniş kapsamlı ve tüm kesimi kapsayan tedbirler alınmalıdır. Bu esnaf yok olursa sizlerde altında enkaz olarak yok olursunuz.”

Editör: TE Bilişim