Haber: Ahmet Ünsal

Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden emekli olan iş insanı Mahmut Ziya’da Kahraman itfaiyeciler için şükran lokması döktürdü.
Depremdeki enkazın altında kurtarılmayı bekleyen Ayda,Elif,Günay ve daha yüzlerce hayata  ikinci hayatı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığındaki Kahraman itfaiyeciler ile gönüllü itfaiyeciler ‘Onur ve teşekkür’ plaketlerini almak için merkez itfaiyede toplandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mehmet Güzgülü, İtfaiyeden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ali Tozlu, Başkanlık Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve  17 İlçenin İtfaiye amirlerinin hazır bulunduğu törende duygulu anlar yaşandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mehmet Güzgülü, plaket dağıtım öncesinde yaptığı konuşmasında, “İtfaiyecilik gerçekten onurlu bir görev. İzmir depreminde bunu hep birlikte yaşadık. Sizlerin o enkazdaki toprağı tırnaklarınızla kazıyarak açtığın boşluklardan kurtarılmayı bekleyen minik insanlara ulaşarak onlara hayat oldunuz. Sizlerin hakkı hiçbir zaman ödenemez. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün sağlığı nedeniyle şu anda aramızda değil fakat sizlere teşekkürlerini iletiyorum. Sizlere verdiğimiz bu plaketler evlerinizin baş köşelerinde duracağından hiç endişemiz yok. Sizleri Depremde gösterdiğiniz can siperhane çalışarak başka hayatlara can olma çabanızı yürekten kutluyorum. İtfaiyeye ne denli doğru yatırım yapmamızın karşılığını bu depremde yüzlerce hayatların kurtarılmasında görmekten ayrıca mutluluk ve onur duyduk.  Sizler bizlerin başını dik tuttunuz her daim yanınızda olduğumu unutmamanızı istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Başkan vekili Güzgülü, Manisa Merkezde ve 17 ilçeden gelen İtfaiye amirlerine depremde katkı sağlayanlara plaketlerini iletilmek üzere verdi.

Editör: TE Bilişim